Merhabalar projenizi inceledim genel olarak gözüme çarpan şeylerden bahsetmek istiyorum. Merdiven sahanlık döşemelerinde donatıları alt üst düz donatı olacak şekilde ayarlayın. Projenizde konsol bir döşeme olduğu için pilye + altta düz donatı doğru bir tasarım değil. Donatı çaplarını da orada en az 10 luk kullanmanızı tavsiye ederim normal döşemelerde 8 lik kullanabilirsiniz. Döşemelerde donatı aralığını maksimum 30 ara yapmanızı tavsiye ederim 35 ara biraz fazla olmuş bu projede. zımbalama hatası veren döşemelerde 30 araya düştüğümde problem çözüldü mesela. Kirişleriniz 25 lik olduğundan bazılarında pursantaj sorunu var bunlarda pilyesiz dizayn yapabilirsiniz veya kiriş genişliğini arttırabilirsiniz. Aslında genel olarak pilyesiz dizayn artık daha yaygın ve işçilik açısından da kolaylık sağlıyor ama tabi tercih sizin. Bir de 1 aksı boyunca perdeleriniz sadece y yönünde x ve y yönünde daha dengeli bir taşıyıcı dağılımı yapma şansınız varsa değerlendirmenizi tavsiye ederim. merdivenlerde de betonarme hesap aksları oluşturulmamış donatıların yerleşetirilmesi için betonarme hesap aksı oluşturmanız ve merdiven mesnetleme koşulları tanımlamanız gerekiyor onu hatırlatmak istedim. Son olarak radye temelde 14 lük donatı 10 ara kullanmışsınız 10 ara biraz sık genel olarak 15 aradan az yapmamanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar dilerim.