V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kirişin anlamsız birleşimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ersena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ersena

Yeni Üye
Merhaba,
İdecad Mimaride betonarme kiriş çizerken resimde mavi ok ile gösterdiğim kirişin anlamsız bir şekilde perdenin uzak ucu ile birleştiğini görüyorum. Bu durum neden oluyor. Trim algoritmasını defalarca değiştirdim ancak bazı algoritmalarda planda görünmeyen bu birleşim 3 boyutlu görünüşte her seferin de görünüyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• prj1.cde
    prj1.cde
    126.7 KB · Görüntüleme: 2
  • Ekran görüntüsü 2025-12-20 023136.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-20 023136.png
    634.8 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2025-12-20 023524.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-20 023524.png
    619.2 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba,
İdecad Mimaride betonarme kiriş çizerken resimde mavi ok ile gösterdiğim kirişin anlamsız bir şekilde perdenin uzak ucu ile birleştiğini görüyorum. Bu durum neden oluyor. Trim algoritmasını defalarca değiştirdim ancak bazı algoritmalarda planda görünmeyen bu birleşim 3 boyutlu görünüşte her seferin de görünüyor. Yardımcı olabilir misiniz?
bu hata değildir.
çizimi kontrol ediniz çizimde hata varsa müdahale edebilirsiniz.
kirişi 5 cm kaydırıp kolonu ortalarsanız bu görüntü düzeliyor.
geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz.
1766217805371.png

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak çizimi paylaştığım kiriş halihazırda ruhsatı alınmış bir projeye ait ve aynen gösterdiğim gibi kolona mesnetlenmiş bir kiriş. Yani çözümlenmesi benim projede gösterdiğim gibi yapılmıştır. 5 cm kaydırarak yapılmamıştır. Planda kiriş uzunluğuna bakarsanız 3.25 m yazıyor ancak 3d görünümde kiriş alıp başını gidiyor. Karşıdaki kolon ucuna mesnetleniyor. Bunu bir sunun olarak ifade etmek istesem nasıl ifade ederim? Geometrik düzensizliklerin özelliklede bodrum rampasındaki düzensizliğr gelirsek, rampadanın genişleyen yapısı nedeni ile merdiven rampası komutu ile modelleyemedim. Döşeme olarak modellendiğinde de bundan başka çözüm forumda göremediğim. Bir yöntem biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

Geri