V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sehim hatası

MYMRT

Üye
2 katlı projemde toplam 8 adet aynı tip döşeme özelliklerine sahip balkon var. Ancak sadece 2 tanesinde sehim hatası alıyorum. Sehim hesaplarını da inceledim ancak bu sorunun kaynağını bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Ekli dosyalar

2 katlı projemde toplam 8 adet aynı tip döşeme özelliklerine sahip balkon var. Ancak sadece 2 tanesinde sehim hatası alıyorum. Sehim hesaplarını da inceledim ancak bu sorunun kaynağını bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Modelle önerilerim;
--geometri kontrolünde verilen hataları düzeltiniz,
--çatı katında duvar yüklerini kaldırınız,
--mütemadi temelleri, kolonların ve perdelerin içine veya ucuna mesnetleyiniz,
1767172450598.png

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler, ancak dediklerinizi yapsam da o 2 balkon döşemesindeki sehim hatasını gideremiyorum diğer 6 balkonda sorun yok ancak aynı diğer 2 balkon hata veriyor. Sebebi ne olabilir acaba ?

Sürekli temeller ile ilgili Ünver Bey'in belittiği düzeltmelerini yaptıktan sonra projenizin son halini paylaşın.
Sürekli temellerin düğüm noktaları kolon içinde kalmalı veya kenarına bağlanmalı

hocam projedeki döşeme sehim sorunu ile bahsettiğiniz bu temellerin düğüm noktalarının bir alakası var mı acaba

Üst yapı etkileşimli çözüm yaptığınız için temel modelinde yapılan hatalar üst yapıya yansıyacaktır.
Üst yapı etkileşimli çözümlerde temel modelinde yapılan hatalar düzeltilmeden üst yapı sonuçlarını incelemek anlamsızdır.
Sizin modelinizde belirttiğimiz temelde yapılan hata üst yapıdaki deformasyonları arttırmıştır.
Sehim koşulları ile kurtarmayan bölgede burasıdır.
Temel ile ilgili sorunlar düzeltildiğinde üst yapı yaşanan sorunlar da düzelebilir.
"Sürekli temellerin düğüm noktaları kolon içinde kalmalı veya kenarına bağlanmalı"
Açıkladığımız bu hata birçok temelde yapıldığı için projenizin sizin tarafınızdan düzeltilmesi uygun olur.
1767193255896.png

Geri