V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ VE MAKSİMUM PURSANTAJ

Merhabalar, projemde göreli kat ötelemesi, maksimum pursantaj ve kiriş sehim sınırı aşıldı hatası alıyorum. yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler...

Ekli dosyalar

1-) Duvar girmeyerek R kat sayınızı düşürmüşsünüz. Girilen R kat sayısı değer 7 ama programın B1 düzensizliği zayıf kattan dolayı seçtiği R kat sayısı değeri 6.67'ye düşmüş. Bu da yapınızın gereğinden fazla deprem kuvveti almış olur. Kirişlerdeki duvar yükü kaldırıp elle duvar girip R kat sayınızı düzeltirseniz yapınızdaki afaki deprem kuvvetini azaltmış olursunuz.
2-) 4/5R bölümünü işaretlemek yapınızı çok zorlar. 6.67 düşen kat sayınızı 5.33'e düşürmüş. Gerekli düzenleme yapıp 4/5R kuralından kaçınmanızı öneririm.
3-) Taşıyıcı perdelerin uzunluğunu 5'in katı şeklinde vermenizi tavsiye ederim. 25/173 değil de 25/175 şeklinde.
4-) Kiriş yüksekliği ve balkon döşeme kalınlıklarının bu kadar minimal seviyede olmasını önermiyorum. Minimum 10cm döşeme kalınlığı ve kiriş yüksekliğini de 40 almanızı öneririm. Kiriş yüksekliğini arttırdığınızda sehim sorunu ortadan kalkacaktır.
5-) Yapınızda bazı kirişler kolonlara tam oturmuyor. Bu tür yastık kirişleri pek önermiyorum.
6-) Saplama kirişlerde saplanılan kirişi ikiye ayırmak ideCAD programında doğru değildir.

Son düzenleme:
Geri