V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

radye temel

60 cm ce kurtarması gereken temel kalınlığı, betonarme hesap aksı edite müdahale etmeme rağmen döşeme kalınlığı yetersiz diyor. yardımcı olur musunuz.?
birde genel olarak projelerde asansör kovasınıda analize dahil etmem gerekiyor, ama çok düzgün geometrisi olan projelerde ancak bunu sağlayabiliyoruz. geometrisi azıcık bozuk olunca asansör kovasını analize dahil etmek ciddi hatalar verdirtiyor binaya. bunun sebebi nedir? analize dahil etmek en sağlıklısı ama her binada yapamııyoruz bunu. ide kullanmak bu konuda bana güven vermiyor.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Öncelikle radye temel modellemenin program mantığı açısından doğru değil. Aynı kalınlıktaki radye parçalarını özel bir sebebi olmadıkça ayrı ayrı girmemeniz daha uygun olur.

1768821021257.png
öneri temel planı:
1768821722470.png

Sağlıklı olması açısından temelde bu kadar girinti yapmasanız daha uygun olur ve engel yok ise 60cm lik radye de min. 60cm ampartman yapmanız uygun olur.
Kalınlık kontrolü için ise hesap akaslarına müdahale edilmemiş gözüküyor. RD21 için kalınlık kontrülü için temiz açıklık değeri 300cm olarak girilirse aşağıdaki gibi kalınlık hatası çözülmüş oluyor.

1768821228178.png

Asansör kuyusunu modelleyip sorun yaşadığınız modeli paylaşırsanız daha sağlıklı değerlendirmeler yapabiliriz.

ön taraftfaki çıkıntılar zemin terası, zemin terası için radyeyi tamamen oraya kadar uzatamam. mimari müsade etmiyor çimenlik yapıcaklar oraya. sadece terazları dahil edip çözmekde temelin şeklini çok dişli gösterecek ve donatılar hatalı yerleşsin istemedim. o şekil yaparsam donatılar düzgün yerleşir mi. hesap aksı çizgisine donatılar yerleştiriliyor çünkü

ön taraftfaki çıkıntılar zemin terası, zemin terası için radyeyi tamamen oraya kadar uzatamam. mimari müsade etmiyor çimenlik yapıcaklar oraya. sadece terazları dahil edip çözmekde temelin şeklini çok dişli gösterecek ve donatılar hatalı yerleşsin istemedim. o şekil yaparsam donatılar düzgün yerleşir mi. hesap aksı çizgisine donatılar yerleştiriliyor çünkü
yine de temeli tek parça girip ilave hesap aksı tanımlamanız daha uygun hatta çizim açısından daha kolay olacaktır.

Geri