V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kirişte fazla donatı

CADdy

Yeni Üye
Selamlar bodrum+2 katlı bir villa projesinde şöyle bir durumla karşılaştım: zemin ve üst katlardaki kirişlerde donatı yoğunluğu çok yüksek. Çıkma ve çıkmanın bağlandığı kirişe süreklilik gösteren kirişlerde bu durum mevcut. Çıkma olduğu için donatığı yoğunluğu beklerim fakat 2 sıra donatı şeklinde bile kesite sığdıramayacağım. Sorum şu modellemede bir hatam mevcut mu yoksa kesit büyütme yoluna mı gitmeliyim?

Ekli dosyalar

Selamlar bodrum+2 katlı bir villa projesinde şöyle bir durumla karşılaştım: zemin ve üst katlardaki kirişlerde donatı yoğunluğu çok yüksek. Çıkma ve çıkmanın bağlandığı kirişe süreklilik gösteren kirişlerde bu durum mevcut. Çıkma olduğu için donatığı yoğunluğu beklerim fakat 2 sıra donatı şeklinde bile kesite sığdıramayacağım. Sorum şu modellemede bir hatam mevcut mu yoksa kesit büyütme yoluna mı gitmeliyim?

Merhaba;

Projenizdeki konsol kiriş boyları uzun uzun olmasına karşın kiriş boyutlarınız küçük kalmış buda yetmezmiş gibi pas payı değeriniz çok yüksek. hepsi birleşince donatı yığılması kaçınılmaz.

• Bu konsol boyları için kiriş kesitlerinizin min. 30/60 seçilmesini,
  • Kirişlerde pas payını 4cm seçmenizi öneririm.

1769249473833.png

1769249402175.png

önerileri dikkate aldığınızda kiriş donatıları aşağıdaki gibidir.

1769249929074.png

saygılarımla.

Paspayını ikinci sıra donatının tarafsız eksene uzaklığından dolayı negatif etkisi olacağı için değiştirmiştim öyle kalmış. İlginize teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım.

Geri