V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Program kullanımıyla ilgili bilgilendirmeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ufukbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar yeni güncelleme ile beraber düzeltilebilecek bazı konuları sizlerle paylaşmak istedim.

1. Bir proje yapıldığında Kaydet butonuna basmadan programı kapatmaya çalıştığımızda ''Proje kaydedilsin mi?'' Sorusuna ''Evet'' Deyip programı kapattığımızda ve sonra herhangi bir dosya üzerinden ya da sıfırdan ideCAD'i açmaya çalıştığımızda ideCAD açılmıyor. CTRL+SHIFT'e basılı tutup açmamız gerekiyor ve bu sefer de bütün ayarlarımız siliniyor. İki bilgisayarda da denedim ve bu sonuca ulaştım.
2. Program hala ansızın kapanabiliyor. Gerek analiz sürecinde, gerek dwg import ederken, gerek Kat ayarları değiştirirken vs. Çoğu zaman programın ansızın yıllardır kapanması söz konusu. İyileştirmeler ile bu sorunun giderilmesi çok iyi olur.
3. Kalıp planlarında döşeme donatıları ne kadar ayar yapılsa da iç içe ve dağınık veriliyor buna artık bir çözüm getirme şansımız yok mu? Çok ciddi zaman kaybı yaşıyoruz donatı yazılarını düzeltmek için.
Saygılar.

Öncelikle hangi versiyonu kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ama 2. maddede "yıllardır" kelimesi geçtiğine göre v11 değil diğerlerinden söz ediyorsunuz.
Buradan hareketle: Ben de "yıllardır" kullanıyorum sözünü ettiğiniz gibi bir kapanma (1. maddedeki gibi) sorunuyla karşılaşmadım.

dwg ile ilgili de bir çok dosya açtım ama pek rastlamadım. Bu şekilde olan bir dwg dosyanız varsa özel bir durum olarak ondan kaynaklanıyor olabilir. Sorun yaratan dosyayı teknik servisle paylaşırsanız iyi olur.

Aldığınız hatalarda hatanın tekrarlanabilirliğini gözden geçirin. her defasında aynı işlemi yapınca aynı sonucu alıyorsanız not edin. Eğer ara sıra oluyorsa çalıştığınız dosya ile birlikte yine teknik servise ulaştırın.

3. kalıp planındaki karışıklıklar genelde küçük döşemelerin olduğu zamanlarda meydana gelir. Bunun haricinde kendinize has ayarları iyi optimize ederseniz minimum karışıklıkla karşılaşırsınız. Elemen yazı boyutları, her elemana ait farklı fontların kullanılması ve bunların yerleşim ayarlarını bir kez yaparsanız genelde az bir çalışma ile planı tamamlamış olursunuz. bir de şöyle tavsiyede bulunabilirim (belki yapıyorsunuzdur bilemiyorum) Betonarme hesap akslarını kendiniz geçirin. Programın attığı betonarme hesap akslarını çok elzem değilse silin. Döşeme/hepsini seç/ betonarme hesap aksı/ sil yapıp sonrasında kendininiz betonarme hesap aksı konutunu kullanarak birden fazla döşemeyi seçip bir hat çizebilirsiniz. Bu durumda oldukça düzgün çizimler çıkabiliyor. Hatta bazen bir döşemeden birden fazla hat geçirme durumu olabilir. Olsun, sonrasında obje parçala ile parçalayıp fazla olanı silin.

Umarım faydası olur.

nyilmaz.

Öncelikle hangi versiyonu kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ama 2. maddede "yıllardır" kelimesi geçtiğine göre v11 değil diğerlerinden söz ediyorsunuz.
Buradan hareketle: Ben de "yıllardır" kullanıyorum sözünü ettiğiniz gibi bir kapanma (1. maddedeki gibi) sorunuyla karşılaşmadım.

dwg ile ilgili de bir çok dosya açtım ama pek rastlamadım. Bu şekilde olan bir dwg dosyanız varsa özel bir durum olarak ondan kaynaklanıyor olabilir. Sorun yaratan dosyayı teknik servisle paylaşırsanız iyi olur.

Aldığınız hatalarda hatanın tekrarlanabilirliğini gözden geçirin. her defasında aynı işlemi yapınca aynı sonucu alıyorsanız not edin. Eğer ara sıra oluyorsa çalıştığınız dosya ile birlikte yine teknik servise ulaştırın.

3. kalıp planındaki karışıklıklar genelde küçük döşemelerin olduğu zamanlarda meydana gelir. Bunun haricinde kendinize has ayarları iyi optimize ederseniz minimum karışıklıkla karşılaşırsınız. Elemen yazı boyutları, her elemana ait farklı fontların kullanılması ve bunların yerleşim ayarlarını bir kez yaparsanız genelde az bir çalışma ile planı tamamlamış olursunuz. bir de şöyle tavsiyede bulunabilirim (belki yapıyorsunuzdur bilemiyorum) Betonarme hesap akslarını kendiniz geçirin. Programın attığı betonarme hesap akslarını çok elzem değilse silin. Döşeme/hepsini seç/ betonarme hesap aksı/ sil yapıp sonrasında kendininiz betonarme hesap aksı konutunu kullanarak birden fazla döşemeyi seçip bir hat çizebilirsiniz. Bu durumda oldukça düzgün çizimler çıkabiliyor. Hatta bazen bir döşemeden birden fazla hat geçirme durumu olabilir. Olsun, sonrasında obje parçala ile parçalayıp fazla olanı silin.

Umarım faydası olur.

nyilmaz.
Merhaba,

kapanma konularıyla ilgili yazdıklarınız bana yardımcı olmadı. Versiyon 11'de de daha dün sorunsuz bir dwg kalıp planını import ettiğimde program kapandı. Dwg'den kaynaklı bir problem olduğunu sanmıyorum. Ne olabilir ki? Purgelenmiş, blocklanmış bir çizim idecad'e ne gibi bir sorun yaratabilir?

3. Maddeyle ilgili hesap akslarımı kendim geçirsem dahi yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Yine bir dokunuş gerekiyor mutlaka küçük ve geometrisi dikdörtgen olmayan döşemelerde. Otomatik verilen döşeme çizimlerinin iyileştirilebileceğini düşünüyorum. Program bana kalırsa çizim konusunda rakipsiz fakat bu durumu kullanıcıya yaşatıyor olması bir ''phase'' olmalı. Sonuç değil.

Saygılarımla.

Geri