V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

y yönünde deprem devrilme momenti kontrolü sağlamıyor

projemd y yönünde devrem devrilme momenti kontrolünü sağlamıyor hatasını gideremediğim için A2 aksındaki kolonun yönünü çevirdim bu defa da subasman da her iki yönde b1 düzensizliği hatası alıyorum. nasıl giderebirim yardım bakabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• cde.cde
    cde.cde
    6.6 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
projemd y yönünde devrem devrilme momenti kontrolünü sağlamıyor hatasını gideremediğim için A2 aksındaki kolonun yönünü çevirdim bu defa da subasman da her iki yönde b1 düzensizliği hatası alıyorum. nasıl giderebirim yardım bakabilir misiniz?
su basman katında yukarı devam etmeyen su basman perdelerindeki su basman tikini kaldırıp hesap yaptırınız.

Subasman olarak tanımladığınız perdelerin B1 düzensizliği kontrollerinde kesit alanları dikkate alınmaz.
Rijit katınızdaki subasman perdeleri otomatik olarak belirlenir. Rijit kattaki subasman perdeleri için "subasman tüm katlarda devam etmeyen perde" opsiyonunu seçmenize gerek yok.
Bu seçimi kaldırırsanız kesit alanlarına dahil edildiğini görebilirsiniz. Bundan dolayı B1 düzensizliği koşulu sağlanmaktadır

teşekkürler inceledim. bir görüşünüze daha ihtiyacım var donatı metrajını düşürmem için önerebileceğiniz ve müdahale edebileceğim parametreler var mıdır ?

Kolonlarınızda minimum pursantajda donatı seçilmiş,
Kirişlerde donatılarınız normal,
Döşemelerde Ø8/20-30 ara donatı kullanılmış.
Subasman perdelerinde boyuna donatı çapı Ø10 kullanılabilir.
Radye temelde Ø14 donatı çapı kullanılabilir. Bu seçenekler metrajı azaltır.

teşekkürler yalnız bu parametreler v11 versiyon için geçerli v10 kullanıyorum ve subasmnamn perdesine ayrı bir grup açılmamış

Perde donatı seçim diyaloğundan boyuna donatı çaplarını 10mm seçebilirsiniz.image-20250527-070942.png

teşekkür ederim rıdvan bey. göreli kat ötelemesi konu başlığında bu proje için bir mesaj paylaştım bakabilir misiniz artık teslim etmem gerekiyor ve sonradan çıkan merdiven evi tüm projeyi şuan zora soktu malesef

Geri