TBDY 2018 3.6.2.4 (c) maddesi gereği 4.4.3 e göre düşey deprem spektrumu tanımlaması yapmanız gerekir. Yapılamaz şeyler değil fakat tabi kaygılandınız üzere dikkat etmekte fayda var. 2/3*Sds*G ile ampirik olarak elde edilen düşey depremin ölü yük üzerinden etkisiyle, düşey spektrumu karşılaştırıp analizin tutarlılığını test etmenizde fayda var diye düşünüyorum. Ayrıca düşey kütle katılımları, düşey modal analizi program nasıl yaptı buna da dikkat etmenizi öneririm. Birde analiz tasarım sonuçlarından bağımsız, ben olsam o kirişte talepten daha çok boyuna donatı ve enine donatı kullanır, gövde donatısını da artırırdım. Bu arada mesnete yakın olacak şekilde bir tane de saplama yaptınız diye görünüyor. Hem saplama hem düşey kolon bir kiriş için epeyce zorlayıcı olacaktır, bunu yasaklayan yada yapılamaz denen bir kısıtlama olmamasına rağmen tecrübeli birine danışmakta fayda var. Birde o kirişe saplanan kirişi hiç yapmasanız çok bir şey kaybetmessiniz gibi görünüyor, en azından o kirişteki burulma ve ilave kesme tesirlerinden kurtulabilirsiniz. Birde analiz dosyanızı yüklerseniz daha rahat yardımcı olunabilir diye düşünüyorum.