kaset döşeme mimari tercih değilse, size kalmışsa ben olsam İstanbul/Gebze gibi bir yerde kolon-kiriş-perde çözerdim.
Kesinlikle aynı fikirdeyim hocam. Ancak proje mimari tercih...
Ek olarak; taşıyıcı sistem düzenini görüyorsunuz.
-- Böyle bir sistemde 1. modda burulmanın meydana gelmesi hakkında yorumlarınız nedir?
-- Sistem kurtarıyor ancak 1. modda burulma var, yine de sistem üzerinde değişikliğe gitmemize gerek var mıdır? Varsa ne gibi önlemler almalıyız?
-- Duvar yüklerini girdikten sonra temelde donatı alanı hatası almaktaydım ve ilave donatılarım oldukça fazlaydı. Bunları gidermek için "sonlu eleman genişliği" değerini 50 cm'ye yükselttim ve hata giderildi. Bunun hakkında yorumunuz nedir?
-- Kolon pursantaj oranları... %2 bandında olan kolonlar mevcut, bunlar sizce normal mi yoksa düzeltmeyi önerir misiniz?
-- Kolonlardaki kapasite oranları için; %91 olan kolonlarda iyileştirme yapılmalı mı?
-- Özellikle asansör perdesine bağlı kirişlerde donatı hatası almaktaydım, ancak etriyelerin sıklaştırılmasıyla problem gideriliyor. Bunun dışında nasıl bir yaklaşım yapmalıyız?
-- Kolon - kiriş birleşim kesme güvenliğinde, sürekli olmayan kirişlerde; "donatıları sağ uçta gönye yap" seçeneğini işaretleyince hata gideriliyor. Bunu program otomatik olarak gönye yapmıyor mu? Bu seçeneği işaretleyince hatanın giderilme sebebi nedir?