Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır.
Bir cami minaresi modelliyorum. Lakin minare perdesini tek parça çizemediğim için 10 gen olacak şekilde çizdim. Ama bu seferde
''Perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır.''
hatası alıyorum. Bu uyarıyı dikkate almadan analizime devam ediyorum ve bu uyarı dışında raporumda başka hata çıkmıyor. Devrilme kontrolünde de sıkıntı çıkmıyor. Bu uyarıyı dikkate almadan devam etsem bir sıkıntı olur mu?
Subasman perdesi olarak modellersem yük aktarımında bir sıkıntı olmaz mı sonuçta 21 m lik minare bende ilk defa minare modelliyorum yanlış bir şey olsun istemiyorum. Projemi göndersem genelinde bir sıkıntı var mı diye bakabilir misiniz?. kubbelerin yük aktarımı veya modelleme konusunda olsun bir sıkıntı var mı diye.
iyi günler. Projemi gönderdim. Bir şey daha sormak istiyorum son katımın kat yüksekliği az kirişlerim kubbeden dolayı büyük bundan dolayı o katta kısa kolon etkisi yada yumuşak kat etkisi olur mu? Projeme detaylı bakıp dönerseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.
Minareyi oluşturan perdeleri dış perdelerden uzaklaştırın. Yakın temas olduğu için sonlu elemanlarda hatalar oluşmakta
Minare ile dış perdeleri birleştiren sonlu elemanlar oluşmuş. bu durum engelleyecek şekilde modelleme yapın.
Kolon kotlarını kirişleri karşılayacak şekilde ayarlaryınız.
Her katı ayrı ayrı incelediğinizde kirişler havada kalmamalı.
Kısa kolon durumu için yardım sayfasını inceleyiniz.
Projeniz TBDY 2018 bina türü yapılar kapsamında çözülür. Minareler yapı türüne girmez. Minare gibi özel yapılar için bu konuda deneyimli mühendislerden danışmanlık almanız uygun olabilir.