V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Subasman perdesi döşemesi hk.

Merhaba, projemde 1.5 metrelik bir subasman perdesi var ve ayrı kat olarak çözümledim. Ancak bunun üstüne 10 cm daha döşeme atıp kesitte göstermemi talep ettiler.
Öncelikle mevcut 4 parça döşemeleri sildim çünkü sadece perdelerin aralarında ayrı olarak çalışıyorlardı. tüm perde hattını takip eden döşeme kenarı çizip tek parça döşeme atıp onu da +10 kotuna getirmeye çalıştım. Ancak program ne yaparsam yapayım yine perdelerin arasına atmaya çalışıyor döşemeyi tek parça atmayı kabul etmiyor. 4 defa denedim döşeme kenarı atmayı.
Son olarak belediye 2 yönlü temel kesiti eklememi istedi ancak temel kalıp planında bu yok bunu eklemenin yolu nedir? teşekkürler.
Ekran görüntüsü 2026-05-05 182701.png

Orta akslardaki perdeler döşeme ile kesişiyorsa döşemenin bölünmesi uygun olur.
Perdeler döşemeye göre alt kotta ise istenilen döşeme otomatik olarak dış perdelere göre atılabilir.
Örneğin aşağıdaki durumda
1777995522938.png

Aşağıdaki gibi tek parça döşeme atılabilir.
1777995539319.png

2.Yöntem döşemenin dikkate almasını istemediğiniz perdeleri farklı katman içine atamak ve bu katmanı kapatmak olabilir.
Katmanı kapalı olan objeler döşeme tanımlanırken dikkate alınmaz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Temel kesiti için yardım sayfasını inceleyiniz

Sorun devam ederse projenizi eklerseniz inceleyebiliriz.

Yasin Bey merhaba, döşemenin dış perde ile aynı kotta bitmesini değil 10 cm daha yüksek olmasını istiyorum. Ekran görüntüsünde attığım gibi döşemelerin birleşmemesi uygulama ile uyumsuz olacağı için hatalı gibi geldi ancak statik olarak yük taşımayan döşemelerin ayrı ayrı hesaplanması gösterimde yeterli olacaktır derseniz bu şekilde de kabul edebilirim. Projeyi ekliyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-05-05 185037.png
    Ekran görüntüsü 2026-05-05 185037.png
    68.6 KB · Görüntüleme: 6
  • Ab.cde
    Ab.cde
    4.8 MB · Görüntüleme: 1
Geri