V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

y yönü göreli kat ötelemesi yüksek

Merhabalar zemin kat y yönünde göreli kat ötelemesi hatası alıyorum projede çıkmalarım fazla olduğundan kolonları çok çevirme imkanım olmuyor tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Göreli kat ötelemesi hatasını çözdüm fakat zemin ve birinci kat k20 ve k21 kirişlerimde çok fazla gövde donatısı çıktı bir de bu düğüm noktası neden çıkıyor anlayamadım

Ekli dosyalar

• düğüm noktası .png
    düğüm noktası .png
    24.4 KB · Görüntüleme: 19
  • proje3.cde
    proje3.cde
    4 MB · Görüntüleme: 1
bu düğüm noktası neden çıkıyor anlayamadım
Gönderdiğiniz ekran görüntüsü paylaştığınız projede yok ve sorunuz anlaşılamadı. Projenizin güncel halinde kontrol edin.
Sorun devam ediyorsa ekran görüntüsü alın ve sorun olan bölgeye işaret koyun.
Genel ayarlarda, Düğüm noktası yarıçapını arttırarak görsel alırsanız durum daha anlaşılır olabilir.
1778833400701.png

Gövde donatısı ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda verilmiştir.
1778833483015.png

Gönderdiğiniz ekran görüntüsü paylaştığınız projede yok ve sorunuz anlaşılamadı. Projenizin güncel halinde kontrol edin.
Sorun devam ediyorsa ekran görüntüsü alın ve sorun olan bölgeye işaret koyun.
Genel ayarlarda, Düğüm noktası yarıçapını arttırarak görsel alırsanız durum daha anlaşılır olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 61524

Gövde donatısı ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda verilmiştir.
Ekli dosyayı görüntüle 61525
Merhabalar yasin bey evet bu maddeyi okudum fakat iki katımda 3 adet gövde diğer iki katımda 2 adet gövde veriyor

Bu durum kiriş mesnet donatı alanlarının değişmesinden kaynaklı. Üst katta toplam mesnet donatı alanı azaldığı için gövde donatısı da azalmış.
"Toplam boyuna gövde donatısı alanı, sağ veya sol mesnet kesitlerinde üst ve alt boyuna donatı alanları toplamının en büyüğünün %30’undan daha az olmayacaktır."
1778844157566.png

Geri