V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KASET DÖŞEME

KhrmnN

Yeni Üye
3.derecede deprem bölgesinde 9 katlı bir bina kaset döşeme olarak çözülebilir yönetmelikle ilgili bir sınırlama varmıdır

EKLİ GÖRÜŞÜ İNCELEYEBİLİRSİNİZ. KARMA VEYA SINIRLI SÜNEKLİLİK DÜZEYİNDEKİ YÜKSEKLİK KISITLAMALARINA DA BAKMANIZ GEREKİR. AYRICA tbdy 2018. E GÖRE 3. DERECE DEPREM BÖLGESİ DİYE BİR KAVRAM OLMADIĞINI YERİNE DTS VE YKS GİBİ TANIMLARIN GELDİĞİNİ HATIRLATMAK İSTERİM. İYİ ÇALIŞMALAR.

Ekli dosyalar

Kaset döşemenin şartlarıyla kirişli plak döşemenin şartları arasında süneklik açısından bir fark yok. Çift yönlü asmolen döşemeyi kaset döşeme olarak adlandırıp yüksek sünek çözümler yaygın olarak yapılıyor ama bu yıllardır süregelen büyük bir hata. ideCAD kullanıcıları arasında da malesef yaygın bir sorun bu. 32-35 cm derinlikli kiriş yapıp kaset döşeme yaptığını düşünen, çerçeve şartını sağladığını düşünen meslaktaşımız maalesef çok. M. Nuray Aydınoğlu hocanın aktardığı şu, yatık, derinliği düşük kirişlerle yüksek sünek çerçevenin kasıt edilmediğini belirtiyor.

Ben de '' Hocam bizim 12 katlı bir yapımız var kaset döşeme'' dendiğinde devamında gelecek soruyu beklemeden yapıştırıyorum hemen '' kaç santimlik kaset'' .
'' 32 santim hocam'' cevabını aldığımda;
''32 santimlik kaset olmaz, Asmolendir o, kendinizi kandırmayın.'' diyor kestiriyorum.

Neredeyse yönetmelik çıkalı 10 yıl olacak. Bu konuyu hala net bir şekilde açıklamadılar. Sözüm ona gelecek revize yönetmelikte yine bu konu açıklığa kavuşturulmamış. Şaka gibi gerçekten.

Geri