V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

PERDE BAŞLIK DONATISININ SAÇMA ŞEKİLDE AZALMASI

merhabalar ekte görsel paylaştığım projemde normalde kritik kat perde başlık uzunluğunu tüm katlara uygula seçeneğini kapatmıştım. üst katlara çıkıldıkça perde başlık bölgesi kısalıyor ve donatıları azalıyor fakat yönlerinde saçmalık var . tek sayıda filiz istediği zaman alt kattan gelen filizi olmayan kenara donatı ekleme yapmıştı. ve bu bir çok sayıda perdem de var. bunun sebebi nedir neden böyle bir uyuşmazlık oluyor ? nasıl düzeltilebilir?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kritik kat perde başlık uzunluğunu tüm katlara uygula seçeneği kapatıldığında, perde uç bölgesi uzunlukları her katta ayrı ayrı hesaplanır. Bu nedenle üst katlarda perde başlık bölgesinin kısalması ve buna bağlı olarak başlık donatılarının azalması normaldir.

TBDY 2018 7.6.2.1’e göre Hw / lw > 2.0 olan perdelerde perde uç bölgesi oluşturulur. Kritik perde yüksekliği içinde ve kritik perde yüksekliği dışında perde uç bölgesi uzunlukları farklı sınırlarla belirlenir. Bu nedenle katlara göre başlık bölgesi ve donatı düzeni değişebilir.
1781772387137.png
Donatı sürekliliği veya filiz karşılaması açısından uygun görmediğiniz durumlarda, ilgili perdelerin donatı ayarlarından başlık bölgesi ve donatı düzeni kullanıcı tanımlı olarak düzenlenebilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Benzer konu:

İyi çalışmalar.

Attığım görselden anlaşılmıyor sanırım. Sorunum şöyle aslında
zemin katta 25/37.5 bir başlık bölgesi oluşmuş ve burada 8 adet donatı var yönleri ise şöyle
37.5 olan kenarlarda 3 er adet ve (2*3)
25 cm olan kenarda 2 adet
(3-3-2=8)

1. Kata çıkınca başlık bölgesi 25 e (25/25) düşmüş 7 adet donatı vermiş yönleri ise şöyle
37.5 dan 25 e düşen kenarda 2 şer adet(2*2)
25 cm sabit olan kenarda bu kez 3 er adet
2-2-3=7)

Yani bir alt katta 2!Filiz olan kısa kenarda üst kata çıkınca 3 filiz vermiş

Program neden böyle bir hata yapıyor.
Ayrıca perde başlıklarında manuel olarak bunu değiştiremiyorum yani sadece sağ sol başlık bölmeleri için toplam sayısı artırıp azaltma seçeneği mevcut . Kolonlardaki gibi majör minör yönlerinin sayılarını değiştiremediğim için toplam sayıyı koruyacak şekilde filizi diğer eksene çizemiyorum.

Bu sorun bi kaç perde de var ve benim dikkatimi çekmemişti. Yapı denetim söylediğinde çok şaşırdım ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.

Acaba ayarlarımda mı bir sıkıntı var diye endişe ettim.

Sorunu giderdim ben 1 filiz eksik fazla olmasının önemli değil fakat neden böyle bişey olduğunu anlayamadım yani tek tek tüm katların tüm filizlerini her zaman göremiyoruz gözden kaçan noktalar olabiliyor o sebeple sorunun sebebini anlamak istedim

Şimdiden teşekkürler

Geri