V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş etriye aralığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmakif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamünaleyküm. eklediğim projede etriye aralıklarını 5 cm den yukarı çekemiyorum. gereken donatı alanı 3 cm2. mevcut olan 30cm2 olmasına rağmen üzerinde oynama yapamıyorum. bu durumda ne yapmam gerekir.

Ekli dosyalar

Projede Kiriş Parametrelerinde maksimum uç bölgesi donatı aralığı 5 cm girilmiş. Bu nedenle etriye aralığı 5 cm’den büyük düzenlenmiyor.
Ayrıca Kiriş Betonarme diyaloğunda bir kiriş donatısı sabitlenmiş görünüyor. Sabitlenen donatı otomatik tasarımda değiştirilemez.

Maksimum uç bölgesi donatı aralığını kontrol edip, sabitlenen donatıyı kaldırarak betonarme tasarımı tekrar yapınız.

İyi çalışmalar.

Kiriş Parametrelerinde maksimum uç bölgesi donatı aralığını değiştiriyorum tamam diyorum pencereyi kapatıyorum ama tekrar pencereyi açtığımda yine 5cm değeri yazıyor. değişikliği kaydetmiyor yani. bu neden olabilir acaba?

V11.25 sürümünde 10 cm girildiğinde analiz sonrası değerin tekrar 5 cm’ye dönmesi durumu oluşabilmektedir. Bu durum gelecek güncellemede düzeltilmiştir. Geçici olarak 10.01 cm gibi bir değer girerek analiz alabilirsiniz.

1787648081863.png

Alternatif olarak ekranda gösterilen ilgili iki aralık değerini birlikte düzenleyip betonarme tasarımı tekrar yapınız.
1787648155807.png

İyi çalışmalar.

evet buradan değeri 10cm yapıyorum tamam diyip kapatıyorum pencereyi ama analiz yapıp pencereyi tekrar açtığımda yine 5cm e geri dönmüş oluyor.

Geri