V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Uzun kirişlerde sehim sıkıntısı hakkında yardım

mehmet562

Yeni Üye
Merhabalar.
- Projemde Zemin katta K06 ve K57 kirişlerim yaklaşık 12 metre. Bu kirişlerin olduğu döşemeler gezilemeyen teras olduğu için duvar yükü almadım. Sizce bu kirişlerde sehim sıkıntısı olur mu? Ayrıca Bodrum katta ve zemin katta büyük döşemeleri sehim olmaması için ara kirişler ile böldüm. K06 ve K57 kirişlerin boyutları bu haliyle uygun mudur?
- imalattaki hatalar da göz önüne alındığında bu döşeme ve kiriş tasarımları uygun mudur?

Ekli dosyalar

Modelle önerilerim;
- Projemde Zemin katta K06 ve K57 kirişlerim yaklaşık 12 metre. Bu kirişlerin olduğu döşemeler gezilemeyen teras olduğu için duvar yükü almadım.
--bu alan daha sonra kullanılabilir, emniyette kalmak için hareketli yükü 0.35 t/m2 alabilirsiniz, (yeşil alan)
--yeşil alandaki kolon demirlerini hesap yaptırdıktan sonra Ф16 yapınız,
--mavi işaretli yerde kiriş kolona tam bassın, (kolon büyütülebilir)
--sarı işaretli kirişlerde sehim yeterli ama sehimler kontrol edilerek ters sehim verilebilir,
--8. katta kirişler işaretlediğim şekilde olabilir, (perdeye tam basmamış)
--perde de bu kadar büyük boşluk açmak uygun değil,
--merdivenler mesnetlenmemiş, mesnetleyiniz, (bu durum binanın davranışını değiştirebilir)
--yatay toprak yükleri girilmemiş,
--temelde düz donatılar Ф14 az olmasın,
--açıklığı fazla olan kirişlerde donatılar kesite sığıyor mu? kontrol ediniz, sığmayan yerdekilerde ikinci sıraya en fazla iki tane olacak şekilde çap artırımı yapabilirsiniz,
son öneri v11.25 kullanınız.
geçemiyorsanız, hesap bittikten sonra v11.25 demo ile kontrol yapıp, varsa hatalarınızı düzeltiniz.
1787654084769.png
1787654095094.png

Geri