V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

istinat duvarı toprak yükseklikleri

Kolay gelsin projemde yerinde yapılacak olan istinat duvarı toprak yükseklikleri görseldeki gibidir.Toptan göçme hatası var şuan da ama aklıma takılan soru aktif taraf ve pasif tarafa arazideki duruma göre mi yükseklikleri girmeliyiz yoksa aktif tarafa daima daha yüksek toprak yüksekliğini mi girmeliyiz ?Ekran görüntüsü 2026-08-28 095921.png

Kolay gelsin projemde yerinde yapılacak olan istinat duvarı toprak yükseklikleri görseldeki gibidir.Toptan göçme hatası var şuan da ama aklıma takılan soru aktif taraf ve pasif tarafa arazideki duruma göre mi yükseklikleri girmeliyiz yoksa aktif tarafa daima daha yüksek toprak yüksekliğini mi girmeliyiz ?Ekli dosyayı görüntüle 63659

"İstinat duvarında toprak dolgu ve zemin bilgilerinin sağ taraf aktif taraf olacak şekilde modellenmesi gerekir."

bu hataya yol açmaz mı sonuc olarak yerinde pabuc üzerinde toprak olacak ama biz burda farklı çözmüş oluyoruz ve iki durum birbirinden cok farklı analiz sonucları veriyor

Kolay gelsin projemde yerinde yapılacak olan istinat duvarı toprak yükseklikleri görseldeki gibidir.Toptan göçme hatası var şuan da ama aklıma takılan soru aktif taraf ve pasif tarafa arazideki duruma göre mi yükseklikleri girmeliyiz yoksa aktif tarafa daima daha yüksek toprak yüksekliğini mi girmeliyiz ?

Merhaba,
Programda toprak yükü ne tarafta ise o taraf aktif taraf olmalı ve sağ tarafta tanımlamalıdır. Eğer pabucun üzerinde bir toprak yükü varsa pabuç da sağ tarafta tanımlanmalıdır
1787906557555.png

1787906592154.png

Merhaba,
Programda toprak yükü ne tarafta ise o taraf aktif taraf olmalı ve sağ tarafta tanımlamalıdır. Eğer pabucun üzerinde bir toprak yükü varsa pabuç da sağ tarafta tanımlanmalıdır
Ekli dosyayı görüntüle 63669

Ekli dosyayı görüntüle 63670
HOCAM BEN PABUCU SAĞ TARAFA ALAMIYORUM PROGRAM ÜZERİNDE HER ZAMAN SOLDA CİZİYOR BUNU NASIL YAPABİLİRİM ARKA PABUC MU GİRMELİYİM ÖN PABUC YERİNE BU DA HESABI ETKİLEMEZ Mİ

HOCAM BEN PABUCU SAĞ TARAFA ALAMIYORUM PROGRAM ÜZERİNDE HER ZAMAN SOLDA CİZİYOR BUNU NASIL YAPABİLİRİM ARKA PABUC MU GİRMELİYİM ÖN PABUC YERİNE BU DA HESABI ETKİLEMEZ Mİ
Modellerden kafanız karışıyorsa; çizerken mesela soldan sağ doğru değil de sağdan sola çizmeyi deneyin veya yukarı aşağı. En kötü rotate ile çevirin, ancak her zaman aktif taraf sağda olacak şekilde veri girişi yapın

Geri