V11'i Online Satın Alın

Çalışma Projesi (Yardım-Çözüm-Öneri)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aytaç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aytaç

Yeni Üye
Hayırlı Günler Dilerim
İdestatik7 ile çalıştığım bi proje hakkında fikir ve yardımınızı istiyorum.
Kısa Kiriş: Perde ile bağlantısı bulunan yerlerde mümkün olduğunca rijitlik arttırmadan (boyut) çözüm sağlamaya çalıştım.
K30 kirişi için kısmi riijitlik uyguladım (4-14 kat) sorun çözüldü. Ondan önce kesme ve donatı yetersizliği sorunu alıyordum.Donatı artırımı ve boyut denedim olmadı.
K72 içinde aynı şekil kısmi rijitlik uyguladım.(4-14) Boyut ve Donatı denedim olmadı.Donarı yetersiz.Donatı ilede doldurmak istemiyorum kirişi. (2 Perde Arası)
K61 (1. KAT) Aynı sorun yalnız donatı boyut ve kısmi rijitlik ile sonuç ulaşmadım.
Döşeme 57 58 de ise sehim sorunu var, kalınlık 14 bence yeterli, 15 yapınca sehim sorunu çözülüyor donatı sorunu başlıyor.
Uğraşla sorunları çözmeye çözerim yalnız Ne Kadar Sağlıklı Olur bunun hakkında sizden yardım istiyorum. Yaptığım işlemlerin doğruluğunu Sizin Değerli Yorumlarınızla Öğrenmek İsterim.
Birde Projeyi Genel Bi İncelerseniz ve Analiz Ayarlarınıda Kontrol Ederseniz Memnun Kalırım.
Şimdiden Değerli Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.

Merhaba,

1. Katta K6 Kirişi bağlantısı hatalı, K6 Kirişi düğüm noktasını resimdeki gibi değiştirin.

Döşeme sehim problemleri döşeme analizinde sonlu elemanların hatalı oluşmasından kaynaklı gibi görülüyor.
Döşeme kenarını P24 Perdesinin düğüm noktasına bağlarsanız sorun düzeliyor.

Sistemde perde olduğu için R Katsayısı seçim raporuna göre X ve Y yönlü R Kat sayıları için 10-4 alfas değeri alınmalı.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

• KD.png
    KD.png
    43.9 KB · Görüntüleme: 7,034
  • pd.png
    pd.png
    51.8 KB · Görüntüleme: 7,034
Kiriş köşe bağlantı noktasına uygun şekilde alacacğım. yalnız döşeme ve kiriş sorun veren değiller, gösterdiğiniz döşemede herhangi bi sorun bulunmuyor. D57 ve D58 döşemeler (2-14 kat arası sorun veriyor). Analizi yapılmış bir şekilde dosyayı gönderdim. Hata raporlarına göz atabilirsiniz.
Cevabınız İçin Teşekkür Ederim.

Aytaç":3p9rcqce' Alıntı:
Kiriş köşe bağlantı noktasına uygun şekilde alacacğım. yalnız döşeme ve kiriş sorun veren değiller, gösterdiğiniz döşemede herhangi bi sorun bulunmuyor. D57 ve D58 döşemeler (2-14 kat arası sorun veriyor). Analizi yapılmış bir şekilde dosyayı gönderdim. Hata raporlarına göz atabilirsiniz.

Alakasız gibi görünsede yaptığınız hatalı bağlantı tüm döşeme sonuçlarını etkiliyor. Döşeme meshleri hatalı oluşuyor. Resimde gösterdiğim bağlantıyı düzeltirseniz. D57 ve D58 döşemelerinde sehim sorunu olmuyor.

Söylediğiniz gibi oldu, Sehim problemleri çözüldü.Acaba neden kaynaklandı bu durum. Bağlantı yerinin önemi nedir,ide otomatik ayarlamıyormu acaba? teşekkür ederim:)

Merhaba,

7 Versiyon da döşeme kenarını panelin düğüm noktasını kullanarak çizmeniz gerekiyor
Panelin ortasından bağlarken ise panel bölünür ve panel üzerinde bir düğüm noktası oluşur. Bu noktadan bağlantı sağlanır.

8.500 Versiyondan itibaren bölünme şartı kaldırıldı.

YasinTezel":2kue8j61' Alıntı:
Merhaba,

7 Versiyon da döşeme kenarını panelin düğüm noktasını kullanarak çizmeniz gerekiyor
Panelin ortasından bağlarken ise panel bölünür ve panel üzerinde bir düğüm noktası oluşur. Bu noktadan bağlantı sağlanır.

8.500 Versiyondan itibaren bölünme şartı kaldırıldı.

Teşekkür ederim, Bilgilendirici oldu.

1. Bodrum: Asansör perdesi kesme problemi boyut artırma ilede çözemedim.
1. kat k6 kirişi söylediğiniz noktaya bağlayınca döşeme atamıyorum çerçeve kapanmamış gibi davranıyor program. Döşemeyi yukarısındaki konsolada beraber atıyor.
4. kat k30 da ise taşıyıcı sistem davranış katsayısını düzenledikten sonra sorun verdi.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bi kontrol ederminiz. Özellikle 1. kat k6 kirişi bağlayınca döşeme koyulmaması. Bi kaç kez yaşadım.

Merhaba

Hatalı kiriş birleşimleri var.
Kirişleri kolondan kolona birleştirin. kolonu atlayarak diğer kolona birleştirmeyin.
Bu durum her katta fazlasıyla var. Tahminim bundan dolayı bu kadar fazla hata çıkmış.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• HATALI KIRIS BIRLESIMI.png
    HATALI KIRIS BIRLESIMI.png
    187.6 KB · Görüntüleme: 6,807
Bağlantı hatası olan bütün kirişleri düzelttim tüm katlarda. Herhangi bir düzelme olmadı.
3 hata Vardı Şuan 5 hataya çıktı.
K30 kirişi 3-4-5 katlarda hata vermeye başladı düzenlemeden sonra.
Devamındaki katlardada plan aynı,vermesi lazım aynı sorunu neden vermiyor onuda bulamadım.
Çok hata var demişsiniz. Bende 3 Tane görünüyor sizde daha fazlamı görünüyor?

Merhaba

İlk Proje datasına müdahale etmeden hesap yaptırdığımda 43 hata mesajı veriyor. Bunlara (B) hataları dahil değil.

ikinci düzeltilmiş projede hata sayısı aynı.

Ben inceleyim öneride bulunurum.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• ILK HATA MESAJI.png
    ILK HATA MESAJI.png
    54.8 KB · Görüntüleme: 7,113
  • IKINCI HATA MESAJI.png
    IKINCI HATA MESAJI.png
    55.5 KB · Görüntüleme: 7,113
Bende gözüken bu. Bende aynı hatayı diğer katlardada vermesi lazım neden vermiyor onu bulmaya çalışıyordum. Bende niye gözükmüyorki acaba. Demo program için biraz büyük bir projemi acaba sorun cıkıyor.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    16.9 KB · Görüntüleme: 7,113
Aytaç":f5sxb2dh' Alıntı:
Bende gözüken bu. Bende aynı hatayı diğer katlardada vermesi lazım neden vermiyor onu bulmaya çalışıyordum. Bende niye gözükmüyorki acaba. Demo program için biraz büyük bir projemi acaba sorun cıkıyor.

Merhaba,

Projeniz 7.022'de demo'da yapılmış. 7.022'de açılıp analiz yapıldığında K30 ve K61 kirişlerinde donatı yetersizliği ve P21 panelinde kesme kuvveti yetersizliği olarak 5 hata bildirimi alınmakta... K30 ve K61 kirişlerinin donatıları sabitlendiğinden program yeterli donatı koyamamaktadır. Donatı sabitlerini kaldırırsanız eksik as mesajları oradan kalkacaktır. Perde kesme güvenliği ise çok az bir farkla kurtarmamaktadır(60 tf kadar) Perde kalınlığını arttırabilir veya biraz daha kesme kuvveti gelmesini sağlayacak şekilde değişikliklere gidebilirsiniz. Büyük bir projeden kaynaklı demoda sorun çıkar diye bir durum söz konusu değildir. Bu mesajları normal versiyonda da alırdınız.

Geri