V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çanakkale Bölgesinde Okul Projesi için Statik analiz yaptım ve Onay Öncesi Uzman üyelerimizin değerli tavsiyelerini almak isterim.

MUSAKALİ

Yeni Üye
Genelde Çanakkale bölgesinde villa projeleri çiziyorum. Bu analiz yaptırdığım ilk büyük proje ve Onay Öncesi Uzman üyelerimizin değerli tavsiyelerini almak isterim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Genelde Çanakkale bölgesinde villa projeleri çiziyorum. Bu analiz yaptırdığım ilk büyük proje ve Onay Öncesi Uzman üyelerimizin değerli tavsiyelerini almak isterim.
Modelle önerilerim;
--en üst katta duvar yüklerini kaldırabilir, döşeme yüklerini çatı yükü alabilirsiniz,
--sonlu eleman genişliğini 0,25 m yapınız,
--normal katlarda sınıf hareketli yükü olan 0,35 t/m2 alabilirsiniz,
--merdiveni işaretli olan yere modelleyiniz, iki kiriş arasına döşeme girebilirsiniz,
--zemin taşıma gücü katsayısını kontrol ediniz bu zemin için fazla gibi,
--dış akslarda çerçeve oluşturmak için işaretli yerlere kısa başlık perdesi giriniz,
--kırmızı işaretli kirişleri kat sahanlığına indirebilirsiniz.
1765374905646.png

Yapılmışı eleştirmek kolaydır... Şimdi kolay olanı yapalım:

Ara bölme duvarlar projesinde ve muhtemelen yerinde de kalın olur. 13.5 cm tuğla olur mu bilmem.
Dış yüzeylerde daha fazla duvar yükü verilebilir sanırım. Muhtemelen cam giydirme cephe elemanları da dahil olur sisteme. Yada belki de bazı bölgelerde başka kaplama elemanları.
Döşeme hareketli yüklerini tamamen 500 kg almışsınız. Yönetmelikte sınıf amfiler 350 kg.
Böyle büyük döşeme yapmak yerine döşemeleri parçalayıp daha ince yapabilirsiniz. Ne kadar kalın olursa olsun özellikle okul gibi öğrencilerin hareketli olduğu yerde titreşim yapar. Genelde tali kirişlerle 2 yada üç yerinden bölünür.
Yangın merdiveninde perde yapacaksam tek başına duran dış akstaki yerine iç akstakini yapardım.
iki tane lavabo yerleşecek diye 1.5 m ye kolon koymak yerine tek kolonla geçerdim.
Madem yaptım, 11-b aksının olduğu yerde perdeyi dönerdim. (mimar zaten kolon koymuş oraya)

NYILMAZ

değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. sizce bu zemin değerleri için perde ve kolon boyutları ideal mı yoksa çok mu fazla? Aslında yeşil çizgilerde gösterdiğiniz gibi kısa başlık perdelerini en başta kullanmıştım ama kapasite hatasını bir türlü geçemeyince başlık perdelerini silmek durumunda kaldım.

Geri