V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çatı çizimi alamıyorum

ufak bir kulübe, çizim almak istediğimde çatı ile ilgili detay alamıyorum, aşıkları çizgisel nokta oluşturarak kendim attım ondan sonra görünmüyor yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

ufak bir kulübe, çizim almak istediğimde çatı ile ilgili detay alamıyorum, aşıkları çizgisel nokta oluşturarak kendim attım ondan sonra görünmüyor yardımcı olabilir misiniz?
Bir de mesela aşıkları tek tek attığım için makasın tam üstüne kotlandıramıyorum, kaçıklık mı girmem gerekir o kısmı ayarlayamadım

seçilen eleman düzlemine uydur imkanı varmıydı hatırlayamadım, ide çeliğe uzun yıllardır uzak kalmıştım, Ünver bey sağolsun demoda olsa sayesinde deneme imkanım oluştu bugünden itibaren, ekli görselde kot ile oynayarak oturtmaya çalıştım, aşık.png

seçilen eleman düzlemine uydur imkanı varmıydı hatırlayamadım, ide çeliğe uzun yıllardır uzak kalmıştım, Ünver bey sağolsun demoda olsa sayesinde deneme imkanım oluştu bugünden itibaren, ekli görselde kot ile oynayarak oturtmaya çalıştım, Ekli dosyayı görüntüle 54007
evet ben de kot vererek oturtmaya çalıştım ama deneme yanılma gibi yani, öyle düzleme oturtma gibi bir durum var mı bilen yardımcı olabilir mi?

Merhaba,
Bu gibi durumlarda hedef çalışma düzlemi tanımlayarak perspektif ekranında veri girişi yaparak modeli oluşturabilirsiniz.
Öncelikle resimde gösterdiğim gibi hedef çalışma düzlemini seçip, sonra makas üst başlığını seçip, çalışma düzlemini oluşturun.
1754986162497.png

Sonra üst başlığın üzerindeki herhangi bir noktadan diğer makas üst başlığına tek aşık komutu ile aşığınızı oluşturun.(perspektif ekranda x işaretli noktadan tercih ettim.)

1754986391160.png

Üst başlık üzerinde obje üzerinde özel yakalama noktaları oluşturarak istediğiniz ölçülerde aşık mesafelerini ayarlayın.

1754986539607.png

İlk oluşturduğunuz aşığı , bu noktalara kopyalayın. Kopyaladığınız aşıklar(makas kesiti 50*3 ve ağırlık merkezi olduğu için) üst başlık kesitinin orta noktasına kopyalanacak, aşıkların tamamını seçip hedef çalışma düzleminde 2.5cm yukarı kaydırınca , aşıklar üst başlığa yerleşecektir. (makastan uzatma mesafelerini de ayarlayınız) V11 ile aşık birleşimi tanımlamadan çatı çizimleri oluşturulabiliyor. V10 ile aşık birleşimlerini tanımlarsanız çizimleri oluşturabilirsiniz.
1754987023746.png

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bu gibi durumlarda hedef çalışma düzlemi tanımlayarak perspektif ekranında veri girişi yaparak modeli oluşturabilirsiniz.
Öncelikle resimde gösterdiğim gibi hedef çalışma düzlemini seçip, sonra makas üst başlığını seçip, çalışma düzlemini oluşturun.
Ekli dosyayı görüntüle 54013

Sonra üst başlığın üzerindeki herhangi bir noktadan diğer makas üst başlığına tek aşık komutu ile aşığınızı oluşturun.(perspektif ekranda x işaretli noktadan tercih ettim.)

Ekli dosyayı görüntüle 54014

Üst başlık üzerinde obje üzerinde özel yakalama noktaları oluşturarak istediğiniz ölçülerde aşık mesafelerini ayarlayın.

Ekli dosyayı görüntüle 54015

İlk oluşturduğunuz aşığı , bu noktalara kopyalayın. Kopyaladığınız aşıklar(makas kesiti 50*3 ve ağırlık merkezi olduğu için) üst başlık kesitinin orta noktasına kopyalanacak, aşıkların tamamını seçip hedef çalışma düzleminde 2.5cm yukarı kaydırınca , aşıklar üst başlığa yerleşecektir. (makastan uzatma mesafelerini de ayarlayınız) V11 ile aşık birleşimi tanımlamadan çatı çizimleri oluşturulabiliyor. V10 ile aşık birleşimlerini tanımlarsanız çizimleri oluşturabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 54016

İyi çalışmalar.
yanıtınız için teşekkür ederim, perspektif ekranda dediğiniz gibi çalışma düzlemi oluşturdum ve x noktasından tek aşık komutu ile çizmeye çalışıyorum fakat karşı makasta nokta yakalayamıyorum, onun içinde çalışma düzlemi mi oluşturmak gerekiyor anlatabildim mi acaba

Gerek yok. Alternatif olarak aşık komutu ile aşıklarınızı oluşturduktan sonra aşıkları tekil aşıklara dönüştürüp kopyalayabilirsiniz.

1754999914153.png

Geri