V11'i Online Satın Alın

Çatı katında zayıf kat hatası

Merhabalar,
Projemde, en üst kat ve üstündeki çatı arası çelik bir çatı ile kapatılacak. Fakat, asansör ve yangın merdiveninin bulunduğu bina çekirdek perdeleri en üste kadar çıkıyor. Bu nedenle son katta sadece perdeler ve makine dairesi döşemeleri mevcut. Doğal olarak en üst kat kesme alanı alt katın %60 ından az olabiliyor. Fakat bu durum gerçekte zayıf kat zaafı yaratayacaktır. Kontrollerde bu katların kontrol edilmemesini sağlayabilir miyim? Yada sorunu nasıl çözebilirim.
Teşekkürler

kyuceturk":29gtq7ck' Alıntı:
Merhabalar,
Projemde, en üst kat ve üstündeki çatı arası çelik bir çatı ile kapatılacak. Fakat, asansör ve yangın merdiveninin bulunduğu bina çekirdek perdeleri en üste kadar çıkıyor. Bu nedenle son katta sadece perdeler ve makine dairesi döşemeleri mevcut. Doğal olarak en üst kat kesme alanı alt katın %60 ından az olabiliyor. Fakat bu durum gerçekte zayıf kat zaafı yaratayacaktır. Kontrollerde bu katların kontrol edilmemesini sağlayabilir miyim? Yada sorunu nasıl çözebilirim.
Teşekkürler
Merhaba,
Zayıf kat düzensizliği(B1 Düzensizliği) herhangi bir kattaki etkili kesme alanının, bir üst kattaki etkili kesme alanına oranıdır. (TDY 2007 madde 2.3.2.3) Dolayısıyla üst katta yapı alanının azalması Zayıf kat sorunu oluşturmaz.
İyi çalışmalar

Doğru söylüyorsunuz, eksik sorduğumu fark ettim. Şöyle ki, 13. katta 2 rigid diafram var, ve bir üstündeki 14. katta tek diafram var. Bunların ikiside sadece çekirdek olan katlar. Ama sanırım 13. katta perde alanları ikiye bölünüyor. bu durumda bir üsttekinden 50% daha az kesme alanına sahip oluyor. Aşağıda dosyayı ekliyorum. Bugün diğer sorumda da aynı proje ekli.

Teşekkürler
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kutay

kyuceturk":10xtpjh8' Alıntı:
Doğru söylüyorsunuz, eksik sorduğumu fark ettim. Şöyle ki, 13. katta 2 rigid diafram var, ve bir üstündeki 14. katta tek diafram var. Bunların ikiside sadece çekirdek olan katlar. Ama sanırım 13. katta perde alanları ikiye bölünüyor. bu durumda bir üsttekinden 50% daha az kesme alanına sahip oluyor. Aşağıda dosyayı ekliyorum. Bugün diğer sorumda da aynı proje ekli.

Teşekkürler
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kutay
13 .katta 2 farklı rijit diyafram ve rijit diyaframa bağlanmayan perdeler var. Bu durumda rijit diyaframa bağlanmayan perdeler Kat etkili kesme alanına dahil edilmez. Dahil etmek isterseniz, Analiz/Kat parametreleri diyaloğundan +Agx ve +Agy sütunlarına ilave edebilirsiniz.

Geri