ÇELİK VE STATİK PROJE ÇİZİMLERİNİ KOPYALAMAK

Selamlar ; ayrı ayrı idecad de çizimini almış olduğum betonarme ve iskele projelerini autocad dosyası (dwg) olarak export ettim. Autocade almış olduğum iskele projesini tam 4,5 saat boyunca autocad betonarma statik projesinin içerisine kopyalayamadım, bigisayarım dondu kaldı.
Kısacası (özellikle çelik çizimlerinde) autocadde bir dosyadan bir dosyaya kopyalama yaparken saatlerim alıyor, bezmiş durumdayım. Size ekte yapmış hem statik hem de iskele projesini atıyorum. Lütfen deneyip neden kopyalama yaparken bu kadar vakit aldığını ve daha kısa sürede nasıl yapabileceğimi benimle paylaşmanız mümkün mü?
 
Dwg çizimleri birleştirmeden önce çizimi patlatıp ve "purge" ile temizleyip kopyalamayı deneyin.

-Genelde taramalar çizimde yavaşlık oluşturabiliyor. Çizimlerde kullandığınız tarama tiplerini daha az yoğun tipler ile değiştirebilirsiniz veya ölçeklerini büyültebilirsiniz.

-Ekran kartı sürücülerini güncelleyin.

-Ekran kartınız Nvidia ise NVIDIA Denetim Masası ayarlarında “Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi” kullan opsiyonu aktif olduğu kontrol edin. Laptop kullanıyorsanız pil verimliliği için ekran kartı GPU yerine onboard cpu kullanılıyor. Bu hız ve kilitlenme problemlerine yol açabilir.
1686915677900.png

Kullandığınız Autocad versiyonuna göre değişmekle birlikte Aşağıdaki diyaloğa benzer bir diyalogdan bu donanım kullanımı ile ilgili ayarlar kontrol edilebilir.

Hardware Acceleration yani Donanım hızlandırma aktif yapılabilir. Bu Ekran kartınızı donanımsal olarak kullanarak hızlandırma işlevini görür. Kapalı ise görüntüleme işlemleri ekran kartını kullanmadan yapılır.

2D Display Settings ayarı görüntü kalitesi ve hız seçeneklerini içerir. Basic mode işlemlerinizi hızlandırabilir.
1686915715561.png

Ayrıca Autocad muadili ZwCAD ve GstarCAD gibi programlar biraz daha hafif yazılımlar olduğu için bilgisayarları zorlamıyor ve daha hızlı çalışıyorlar. Düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda bu yazılımlar önerilebilir. Demolarını deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst