V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Çatı Aşık Sorunu

Merhabalar, çelik çatı tasarımında aşıkları makas düğüm noktalarına denk getirerek atıyor, ama tek tek aralık vererek kendim oluşturmak istediğimde makas eğiminde atamıyorum yani aynı kotta oluyor bütün aşıklar, makas üzerinde nokta yakalayamıyorum, nasıl yapacağımı anlayamadım yardımcı olabilir misiniz? Sorum umarım anlaşılır olmuştur.

Merhabalar, çelik çatı tasarımında aşıkları makas düğüm noktalarına denk getirerek atıyor, ama tek tek aralık vererek kendim oluşturmak istediğimde makas eğiminde atamıyorum yani aynı kotta oluyor bütün aşıklar, makas üzerinde nokta yakalayamıyorum, nasıl yapacağımı anlayamadım yardımcı olabilir misiniz? Sorum umarım anlaşılır olmuştur.
Makasın üst başlığına sağ tıklayıp obje üzerinde özel yakalama noktaları oluştur seçeneğini seçerek makasın üst başlık gövdesinde yakalama noktaları oluşturabilirsiniz.

Makasların üzerine tanımlanan aşıklar makasların düğüm noktalarına modellenir. Makas tasarımında en sağlıklı çözüm yük aktarımının düğüm noktalarından yapılmasıdır.
Eğer aşık aralıklarını değiştirmek isterseniz makas örgüsünü veya makas aralıklarını değiştirebilirsiniz.

Bunun dışında makasınız çok büyük kesitli ise ve düğüm noktaları dışında özellikle aşık tasarımı yapmak istiyorsanız makası çelik kiriş komutu ile oluşturmanız uygun olacaktır. Makas örgülerini yapmak için obje üzerinde yakalama noktaları oluştur komutunu kullanabilirsiniz.

1752050141096.png

Son olarak sorunuzun içeriği ne olursa olsun lütfen projelerinizi yükleyiniz ki sorularınıza daha uygun cevaplar verebilelim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Geri