V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Çizimleri Alırken Çok uzun ve hatalı pafta vermesi

aezgicakici

Yeni Üye
İyi Çalışmalar,

Çelik projemde çizim alırken hatalı çizim alıyorum bu sorunun sebebini bulamıyorum. Genel olarak tavsiyeleriz varsa yazarsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

ruhsat ve imalat çizimleri farklıdır. ruhsat için aks, cephe görünüşleri ve aplikasyon planı paftaları yeterlidir. çizim ayarlarınızdan ayarlamalarınızı (ölçek, çizgi renkleri, ölçü yazı boyutları vb.) yapın ve çizimleri ayrı ayrı çizimler halinde alın. imalat paftaları için de aynı işlemi yapın. genel konstrüksiyon çizimlerini ben kullanmıyorum, ayrı ayrı ölçek ve yazı boyutları kullanmak gerekiyor çünkü. bu şekilde bir sorun yaşamadım.

İletmiş olduğunuz çelik çizimlerinde bir hata ile karşılaştığınızı belirttiniz. Konuyu daha iyi analiz edebilmemiz için detaylı ve spesifik bilgilere gereksinim duymaktayız. Size daha iyi yardımcı olabilmemiz için aşağıdaki bilgileri paylaşabilir misiniz?
Hangi çizimde hata ile karşılaştınız? Hangi eleman veya birleşimle ilgili bir hata tespit ettiniz?
Beklentiniz neydi? Çizimde nasıl bir sonuç bekliyordunuz? Çizimde hangi değerler veya detaylar yanlış görünüyor?
Olması gereken nedir? Doğru çizimden beklentiniz nedir? nasıl olması gerektiğini belirtir misiniz?

çizimlerinizin bu denli uzun olmasının sebebi tekil eleman montaj dahil çizim almanızdır eğer sadece genel çizimleri alırsanız daha kısa pafta oluşacaktır. montaj çizimlerindeki kargaşayı sanırım hata olarak söylemişsiniz onları ayrı ayrı müdahale ederek düzelte bilirsiniz ayrı pafta yaparak

İyi Çalışmalar,

Çelik projemde çizim alırken hatalı çizim alıyorum bu sorunun sebebini bulamıyorum. Genel olarak tavsiyeleriz varsa yazarsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.
Merhaba;
1. Projenizdeki sorun Çelik Kiriş-Çelik Kolon arasındaki bağlantı buraya uygun değil ve istenmeyen bir kaynak oluşmuş.

1738764148569.png

2. Çelik Çapraz tanımlamanızda bir hata oluşmuş ve bütün çaprazların tek bir montaj elemanı gibi davranmasına neden oluyor.

3. Ayrıca cephe kuşaklarınızın tanımlamasında ve bağlantılarında da bir sorun var bu da hatalı montaj çizimine neden oluyor.

bu bahsettiğim sorunlu elemanlar silindiğinde çizimleriniz olması gereken hale geliyor.

1738765444124.png

ancak projenizde çokça modelleme ve bağlantı hataları var, bu proje özelinde destek almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla.

Geri