V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik döşme hesap ve çizimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan komuq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

komuq

Yeni Üye
yapmış olduğum çelik projede döşemeleri kompozit veya beton döşeme yaptım. yükler tali kirişlere ve ana kirişlere hesaplarda aktarılmış gözüküyor. Fakat ilgili idare benden bu döşemelerin hesaplarını raporda, çizimlerde de izometrik görünüşte görünmesini istiyor. programda bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba;

Kompozit döşeme için beton kısmın donatılandırılması ayarlardan sizin seçtiğiniz hasır donatı ile yapılır ve çizilir. Çizimlerde detaylarını bulabilirsiniz kısacası. Kompozit hesapta kompozit kiriş raporlarında detay mevcut ancak ikna etmek için dilerseniz program ekranından kompozit kirişlerin tasarımlarını incelediğiniz ekranda yani çelik tasarım - kompozit kiriş - detaylar kısmında hesapta kullanılan tarafsız eksen hesabı ve beton kalınlığı gibi veriler mevcut, oradan ekran görüntüsü alarak rapora ekleyebilirsiniz.

Sadece beton döşeme girerseniz program üzerindeki yükleri çeliğe aktarır ve çelik elemanların tasarımını bu yükler altında gerçekleştirir. Ancak döşemenin hesabı için sizin döşeme üzerinde basit bir hesap yapıp donatıları belirlemeniz gerekir, program bu duruma ait herhangi bir sonuç vermez.

İyi Çalışmalar.

Merhaba;

Kompozit döşeme için beton kısmın donatılandırılması ayarlardan sizin seçtiğiniz hasır donatı ile yapılır ve çizilir. Çizimlerde detaylarını bulabilirsiniz kısacası. Kompozit hesapta kompozit kiriş raporlarında detay mevcut ancak ikna etmek için dilerseniz program ekranından kompozit kirişlerin tasarımlarını incelediğiniz ekranda yani çelik tasarım - kompozit kiriş - detaylar kısmında hesapta kullanılan tarafsız eksen hesabı ve beton kalınlığı gibi veriler mevcut, oradan ekran görüntüsü alarak rapora ekleyebilirsiniz.

Sadece beton döşeme girerseniz program üzerindeki yükleri çeliğe aktarır ve çelik elemanların tasarımını bu yükler altında gerçekleştirir. Ancak döşemenin hesabı için sizin döşeme üzerinde basit bir hesap yapıp donatıları belirlemeniz gerekir, program bu duruma ait herhangi bir sonuç vermez.

İyi Çalışmalar.
Nurgül hanım merhabalar kolay gelsin,
Beton döşeme ile ile ilgili başka bir yazı bulamadığım için eski bir yazıya cevap veriyorum.
Beton döşemenin üzerindeki yükleri çeliğe aktardığını ve çelik elemanların tasarımının buna göre yapıldığını yazmışsınız ama döşeme üzerindeki hareketli ve sabit yükü olması gerekenden çok çok fazla arttırsam bile kirişlerimde herhangi bir zorlanma göremiyorum. Bunun sebebi nedir ?
İyi çalışmalar.

Nurgül hanım merhabalar kolay gelsin,
Beton döşeme ile ile ilgili başka bir yazı bulamadığım için eski bir yazıya cevap veriyorum.
Beton döşemenin üzerindeki yükleri çeliğe aktardığını ve çelik elemanların tasarımının buna göre yapıldığını yazmışsınız ama döşeme üzerindeki hareketli ve sabit yükü olması gerekenden çok çok fazla arttırsam bile kirişlerimde herhangi bir zorlanma göremiyorum. Bunun sebebi nedir ?
İyi çalışmalar.
projenizi bizimle paylaşırmısınız. durumunun neden kaynaklandığını inceleyelim.

Merhaba öncelikli olarak emin olmam gereken konular hakkında yardımcı olabilir msiniz ? Nasıl yapam gerektiği konusunda kararsız kaldım.
- Çelik konst. platformlarda betonarme döşeme yaparken döşeme ayarlarından standart yüklerimizi giriyoruz. Fakat çelik kirişe de ekstra betonarme döşemenin ağırlığından kaynaklanan sabit yükü haricen girmemiz lazım mı ?
-Birde bu yüklerimi rapor kiriş yükleri kısmında görebilirim değil mi ?
-Birde çelik kirişlere noktasal yükleri döşeme tanımlama ayarlarından noktasal yük olarak mı girmem gerekir?
-Bu yükü raporun neresinde görebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

Belki kelimelerle ifade edemezsem diye projemi yüklüyorum.

Ekli dosyalar

Çelik konst. platformlarda betonarme döşeme yaparken döşeme ayarlarından standart yüklerimizi giriyoruz. Fakat çelik kirişe de ekstra betonarme döşemenin ağırlığından kaynaklanan sabit yükü haricen girmemiz lazım mı ?
Çelik yapılarda döşeme tanımlarken uygun modelleme çelik kirişler arasına tali kiriş tanımladıktan sonra çelik kompozit veya beton döşeme tanımlamanız gerekir. bu şekilde modelleme yaparak program döşemeden gelen yükleri kirişlere otomatik olarak aktarır ve sizin kirişlere döşemelerden gelen yükleri tanımlamanıza gerek yoktur. Döşeme tanımlamanızı yaparken tali kirişlere paralel olarak yönlenmiş kirişten başlayarak modelleme yapmanızı öneririm.

Sizin projenizde döşeme altına aşık tanımlamışsınız. Bu doğru bir modelleme değildir. aşıklar yerine tali kiriş tanımlayınız ve döşeme modellerken tali kirişe paralel olan kirişten başlayarak seçim yapınız.
-Birde bu yüklerimi rapor kiriş yükleri kısmında görebilirim değil mi ?
Çelik kiriş raporunda döşemelerden gelen yükleri görebilirsiniz.

Birde çelik kirişlere noktasal yükleri döşeme tanımlama ayarlarından noktasal yük olarak mı girmem gerekir?
Noktasal yükleri kolon ve kirişlere tanımlayabilirsiniz. Çelik kirişlere noktasal yük girmek istiyorsanız, bu yükleri döşeme tanımlama ayarlarından değil, kiriş üzerinde noktasal yükler şeklinde tanımlamanız gerekmektedir. Proje genelinde noktasal yükler, elemanların üzerine uygulanan makine, ekipman veya diğer özel yükleri temsil eder ve bunlar kiriş yük raporlarında yer almalıdır.
Bu yükü raporun neresinde görebilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Tanımladığınız noktasal yükü kiriş yük raporundan görebilirsiniz.

Sorunuza Jira üzerinden de yanıt verilmiştir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri