Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar betonarme bir kolona çelik kirişi guse bağlantı yapmak istiyorum. Perde betona guseyi bulonlu atıyor fakat kolona bulon ile bağlantı yapmıyor. Proje cde olarak ektedir. Acil desteğe ihtiyacım vardır. Saygılar...
Merhabalar betonarme bir kolona çelik kirişi guse bağlantı yapmak istiyorum. Perde betona guseyi bulonlu atıyor fakat kolona bulon ile bağlantı yapmıyor. Proje cde olarak ektedir. Acil desteğe ihtiyacım vardır. Saygılar...
Bu birleşim çelik kolon-çelik kiriş birleşim olarak tasarlandığından bazı durumlarda bu gibi modelleme hataları oluşabiliyor. Burada kolon boyutunu yüksek olduğundan bulonlar bir uzunluktan sonra oluşmamış.
Bu noktada bazı geçici öneriler sunmak durumda kalıyorum. Kolonun yönünü değiştirebilme şansınız var ise kolon yönünü değiştirebilirsiniz. Daha küçük bir betonarme kolon tanımlayarak çelik çizimleri alıp betonarme çizimlere ekleyebilirsiniz.
Betonarme-çelik birleşimleri ile ilgili bu durumu notlarımız arasına aldık.