Çelik Makasa Çaprazlar Hakkında

yusuf1

Yeni Üye
Hangar projem için makas ve kolonlar henüz kurtarmıyor. Makaslar için stabilite kirişi ve çapraz eklemek istiyorum. ilk makas için örnek bir çapraz ekledim ancak düğüm noktalarından tutup çizmeme rağmen analiz yaparken sistemi çözemiyor. Örnek çatı çaprazını inceleyip analiz edememe sebebini inceleyebilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • hangar projesi 1.cde
    1 MB · Görüntüleme: 14
1- Baştan yeni proje açınız. Önce kat genel ayarlarına gidiniz. Çelik ve betonarme kirişlerin yer aldığı kotlar için kat giriniz.

2- Tek çapraz komutu ile alt başlıklar için X tipi çapraz girmenize gerek yoktur. Alt başlıklara çapraz girmek isterseniz yine Çoklu çapraz komutu ile girebilirsiniz.

3- Önce çelik kolon ve makasları girip makasları da kolonlara bağlayınız. Betonarme kirişe bağlanacaklar içinde aynı durum geçerlidir. Betonarme elemanların olması gereken katta girildiğine emin olunuz. Ardından analiz ediniz. Analiz tamamlanıyor ise diğer doğrultu için çelik kiriş ve düşey çaprazları girip tekrar analiz ediniz.

Programı öğrenme aşamasında bir kaç adımda bir analiz yapmak hatayı bulmanızı kolaylaştıracaktır. Aşağıdaki linkteki eğitimler program mantığını öğrenmeniz açısından gereklidir, videoları örnek projeyi de oluşturarak takip etmenizi tavsiye ederiz.

Çelik için:

Betonarme için:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst