V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Çelik Model Tavsiye

eissenhover

Etkin Üye
Herkese iyi akşamlar iyi seneler. Ekte ki projemde karşılaştığım hataları giderebilmem için öneride bulunabilir misiniz?

1-) E-14 aksında ki (görselde de mevcut) kolonumun pmm oranı 7 civarında. Sebebi ne olabilir nasıl çözebilirim ?
2-) Rüzgar kolonlarında kesit mi büyütmeliyim?
3-) İlk açıklıkta mesafe büyük olduğu için aşıklarımın pmm oranı yüksek, tüm aşıklarımda ve petek kirişlerimde sehim sınırı problemi yaşıyorum, bu konuda önerileriniz var mıdır acaba.
Çok teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

• Hangar model.cde
    Hangar model.cde
    2.9 MB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2022-12-31 192146.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-31 192146.png
    731.6 KB · Görüntüleme: 47
Burada söz konusu köşe kolonda K değeri 37 olarak hesaplanmış. Bu değer uygun bir değer değildir. Bu değeri iki ucu mafsallı kolon için olan 1 yapabilirsiniz. Kolon ayarlarındaki "tasarım" sekmesinden bunu ayarlayabilirsiniz.

1672737107291.png
1672737151950.png

Yatay stabiliteyi çaprazlarla tüm yapı boyunca sağladığınız için bu yapıda aşıkları analiz parçası olarak seçmeyebilirsiniz. Aşık komutunun altındaki "analiz parçalarını seç" komutuna tıklayın. Ekranda seçili aşıklar aşağıdaki resimde olduğu gibi mor hale gelecektir. Daha sonra bu aşıklara tıklayarak seçili halden çıkartın. Sağ tuşa basarak komuttan çıkın.

1672737286262.png

Bunun yanında modelleme ve hesap hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için eğitim videolarımızı izleyebilirsiniz.

Saygılarımla...

Oğuzcan bey cevabınız için teşekkür ederim. Kolonları birleşik kesit tanımladığımda (2*UPN 300 gibi) analiz modeli ekranında bu kolonun hesaplarını göremiyorum, gri renkte görüntülüyor, pmm oranları vb. hiçbir hesap görünmüyor, sebebi ne olabilir

Oğuzcan bey cevabınız için teşekkür ederim. kolonları birleşik kesit tanımladığımda (2*upn 300 gibi) analiz modeli ekranında bu kolonun hesaplarını göremiyorum, gri renkte görüntülüyor, pmm oranları vb. hiçbir hesap görünmüyor, sebebi ne olabilir
Tasarımı yapılmayan bir kesit seçiyor olabilirsiniz. Ancak her zaman olduğu gibi burada projeyi ve sorunun olduğu eleman bilgilerini (ekran görüntüsü, aks ismi vs.) öğrenirsem çok daha iyi yardımcı olabilirim.

Saygılarımla...

Geri