Çelik plaza projemdeki hatalarımı ve yapmam gerekenleri söylermisiniz

burak1

Üye
çelik plaza projemdeki hatalarımı ve yapmam gerekenleri söylermisiniz
 

Ekli dosyalar

  • plaza.cde
    944.1 KB · Görüntüleme: 9
Öncelikle anlaşıldığı üzere programı yeni kullanmaya başlamışsınız. Başlangıçta programda hem kolay modelleme yapabilmek hem de mantığını öğrenmek için aşağıdaki eğitim videolarını izlemeniz gerekir.
Bu videolar programın ana mantığını anlatır:


Neden hemen bu videolar ile başladık özetleyelim:

1) Kat genel ayarlarında herhangi bir kat tanımınız yok, deprem yönetmeliği gereksinimleri için binanın yüksekliğinin doğru belirlenmesi gerekir. Modellemeye başlarken ilk aşama kat genel ayarlarından döşeme tanımlanacak katların kot bilgilerinin girilmesi gerekir.

2) Yapıda 2 yönde de düşey merkezi çapraz kullanılmış ancak mafsallı birleşim girişi veya kirişlere serbestlik ataması mevcut değil. Bu durumda çaprazların etkili çalışması veya sisteme katkı sağlaması pek mümkün değil. Birde bu bina giydirme cephe vs olacak ise görüntüyü bölmemek adına açıklıklarınız ve yükleriniz fazla görünmüyor, her iki yönde de moment aktaran çerçeve kullanabilirsiniz.

3- Temele bağlantı için kısa 40-50 cm boyunda betonarme kolonlar modellemenizde fayda var. Çelik kolonları betonarme kolonlara modelinizde örneği oluşturulmuş bir kolon ayağı birleşimi var onun ile giriniz.

1.png

4 - Analiz ayarları sihirbazında hiç düzenleme yapmadan analiz etmişsiniz. Deprem yükleriniz bu şekilde doğru gelmez. Sihirbazda ilk adımdan itibaren ayarlamaları yapınız. Deprem yönetmeliği ve çeliği ilgilendiren bölümler için aşağıdaki linkteki videoyu mutlaka takip ediniz.

 

Ekli dosyalar

  • plaza.cde
    640.6 KB · Görüntüleme: 11
Geri
Üst