V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Çelik proje de temel

Temelimi sürekli temel olarak tasarlamak istiyorum. Çelik kolonlarımın altına betonarme kolon çizip tasarlamayı denedim daha sonra kolon çizmeden tasarladım ve son olarak ek de ki gibi bir temel ortaya çıkmış oldu.

Temelim yeterli mi çelik projeme uygun mu ? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Birde temel çizimlerini aldığımda sürekli temel çizimine tıklıyorum sadece kısa kenardaki temellerin çizimlerini veriyor uzun kenardakilerin detaylarını vermiyor. Çözümü nedir ?

Ekli dosyalar

önerilerim;
--x yönünde c11, y yönünde c13 almanız uygun olur,
--çaprazların altına bir sıra daha girebilirsiniz,
--gergileri, berkitmeleri giriniz,
--çatıda ve çatı birleşiminde kar yüklerini ts en 1991 1-3 göre hesap edip giriniz,
--rüzgar yüklerini ts en 1991 1-4 göre hesap edip giriniz,

önerilerim;
--x yönünde c11, y yönünde c13 almanız uygun olur,
--çaprazların altına bir sıra daha girebilirsiniz,
--gergileri, berkitmeleri giriniz,
--çatıda ve çatı birleşiminde kar yüklerini ts en 1991 1-3 göre hesap edip giriniz,
--rüzgar yüklerini ts en 1991 1-4 göre hesap edip giriniz,
İyi akşamlar Ünver bey, soruma vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

+Kar yükü birikmesi hesabı için ts en 1993-1-3 üzerinden böyle bir hesap yaptım doğruluğunu kontrol eder misiniz?

eğimi %16 olarak kabul ediyorum.

s=µ2*sk
µ2 = 0,8+0,8 α/30 = 0,8+0,8*16/30 = 1,227
sk=0,75

s=1,227*0,75=0,92

+Normalde çaprazların altında bir sıra daha tanımlamıştım ama kaldırdığımda statik olarak bir sıkıntı olmadığı için kaldırdım bir sıkıntı oluşturur mu bu durum ?

+Gergileri ekleyeceğim, teşekkürler. Aşıklardaki dayanım sıkıntısı hakkında ne düşünüyorsunuz bu kesitteki bir aşığın bu tasarımda sıkıntısız çalışacağını düşünmekteyim.

+Rüzgar yüklerini kaplama olan yerlerde kendisi alıyor diye el ile girmedim açık olan yerde de başka bir bina olduğu için oradan rüzgar yükü etkimiyor. Kaplama olan yerlerde de el ile ts en 1991 1-4e göre girmemiz gerekli mi ?

Geri