Çelik proje ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum

Teşekkür ederim...
tonoz kiriş
1-iki aks arası 15 metre olan projede kirişe eğrilik yarıçapı olarak nasıl bir değer girmeliyiz ki orta noktası yüksekliği 150 cm yapabiliriz yada 150 cm yakın bir değer olabilir.
2-Bunun bir formül hesap yöntemi var mi(eğrilik yarıçap-orta nokta kot yüksekliği)
 
MERHABA
Attığım projede hataları gideremedim. nasıl bir çözüm bulmalıyım rica etsem proje üzerinde uygulamalı şekilde gösterme sansınız var mı .
Uzay aşık sayısı azaltma sansım var mı böyle bir projede.(uzay aşık çizildiğinde ve uzay aşığın üzerine kaplama atıldığında çok uzun sürüyor)
 
1- Uzay aşık girişi yapmışsınız, analiz sonuçlarını incelediğinizde raporlarının olmadığını görmeniz gerekirdi. Uzay aşıkları sildik, .5 m civarı bir açıklık var aşık komutu ile U kesitler ile bu açıklığı geçebilirsiniz, ancak sorun teşkil eden noktalar var ise makas komutu ile ana makasların düğüm noktasına denk gelecek şekilde her bir açıklık için giriş yapabilir ve elemanlar arası kaplama komutu ile de kaplamaları tamamlayabilirsiniz.

2- Yapma kolon birleşimi girmek yerine çelik kiriş komutu ile iki ana kolonu birbirine bağlayınız, bu şekilde tüm elemanların tasarım raporunu elde etmiş olursunuz.

3- Çatıdaki stabilite kirişleri tüm makasları birbirine bağlamalıdır. İki makası bağlayıp 3.cüyü bırakmışsınız. Ek olarak aşıkları makas olarak girmezseniz ilk ve son açıklıkta üst başlıkları yatay çapraz komutu ile birbirine bağlayın, alt başlıkları da tüm açıklıklarda stabilite kirişleri ile birbirine bağlayınız.
1.png2.png
 
son düzeltmiş hali var mi .(ide dosyası)
makasın mesnetlediğim hangi kolona mesnetlemem sorun olmaz demi.
y aksındaki kirişleri bağladığım kolon uygun mudur kolonların hizaları farklı da.
 
Herhangi bir düzeltme yapılmadı projenizde. Nelerin yapılması gerektiği tarif edilmiştir. Makasları araya çelik kiriş girerseniz hangisine bağladığınız çok sorun teşkil etmez. Ama tavsiye isterseniz HEB yüksek bir kesitle kolonları geçmeniz daha uygun olabilir. Farklı kaydedip projeyi bir de bu şekilde deneme yapabilirsiniz.

Kolonların hizalarını aynı yapabiliyorsanız getirin, getiremiyorsanız yapacak bir şey yok, analiz sonucu düşey yükler ve modal analiz sonuçlarına bakıp beklenmedik bir durum var ise müdahale ediniz.
 
Geri
Üst