V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik projede aldığım hatalar

Sevim Tufan

Yeni Üye
İyi günler. İlk çelik projem. Aldığım hataları düzeltemiyorum. Kat ötelemesi, narinlik, pmm oranı ve sehim hataları alıyorum. Neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Projenizde bazı kritik modelleme adımlarının henüz tamamlanmadığı görülmektedir. Çatı seviyesinde tanımladığınız makasların yatay rijitlik ve stabilite açısından desteklenebilmesi için çatı düzeyinde mutlaka çatı çaprazı veya uygun stabilite elemanları tanımlanmalıdır. Bu tanımlamaları, aşık ve kaplama yüklemeleri tamamlandıktan sonra kontrol ederek eklemeniz önerilir. Ayrıca saçak bölgesinde kullandığınız konsol kirişlerin, ana kolonlarla moment aktaran birleşim detaylarıyla bağlanması gerekmektedir; mevcut modelde birleşim atamalarının henüz yapılmadığı görülüyor.
1764657293488.png

Aşıkları tanımlarken, elemanların makas üst başlığına doğru konumlandırılması veya bir açıklıktan diğer açıklığa çakışma yaratmayacak şekilde atanması model doğruluğu açısından önemlidir. Aşıkların makas üzerinde doğru hizalanması hem yük aktarımını hem de birleşimlerin otomatik oluşturulmasını kolaylaştıracaktır.
1764657306722.png

Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra sisteminiz hem geometrik hem yapısal olarak daha tutarlı hâle gelecek, birleşim tasarımı ve analiz sonuçları daha güvenilir olacaktır.

Daha detaylı bilgi için eğitim videolarını izlemenizi öneririm.

Ekli dosyalar

• 1764656877032.png
    1764656877032.png
    207.4 KB · Görüntüleme: 2
  • 1764657105735.png
    1764657105735.png
    461.2 KB · Görüntüleme: 2
Geri