V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Çelik projemde radye temel kalınlığı yetersiz sorunu çözülmemesi ve y yönünde ötelemelerin yok olmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan darcyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darcyda

Yeni Üye
Projemde radye temelimin kalınlığını ne kadar arttırırsam arttırayım raporda kalınlık yetersiz hatası alıyorum. Düzeltmemde yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca y yönünde göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın hatası da gitmiyor. Teşekkürler

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-04-29 015319.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-29 015319.png
    26.2 KB · Görüntüleme: 38
Radye kalınlık kontrolünde çelik kolonlar dikkate alınmıyor. "betonarme hesap aksı edit" komutu ile donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- satırına müdahale edebilirsiniz. Forum sayfasını inceleyiniz. Bu durum 11 versiyonda düzeltilmiştir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Dediğinizi yaptığımda ötelenme sorununu çözdüm ancak temel kalınlığı yetersi sorunu çözülmüyor. Bu programın hatası mıdır acaba yoksa ekte eklediğim görseldeki hata ile alakası olabilir mi var ise bu sorunu nasıl çözebilirim. TeşekkürlerEkran görüntüsü 2024-05-14 122303.png

Dediğinizi yaptığımda ötelenme sorununu çözdüm ancak temel kalınlığı yetersi sorunu çözülmüyor. Bu programın hatası mıdır acaba yoksa ekte eklediğim görseldeki hata ile alakası olabilir mi var ise bu sorunu nasıl çözebilirim. TeşekkürlerEkli dosyayı görüntüle 42794
Merhaba,
-betonarme hesap aksı edit opsiyonundan radye temelde düz+ pilye yerine "üstte ve altta düz donatı opsiyonu ile çalışma tipini çift yön uzun ya da kısa "seçip ardından temiz açıklık bölümünü işaretleyip yukarıdaki açıklamalardaki gibi o değere müdahale edebilirsiniz ve radye temel kalınlığını dilerseniz 60 cm'e kadar düşürebilirsiniz.

-göreli kat ötelemeleri için analiz ayarlarından bina cephe bölgeleri duvarsız yani açık değilse esnek derz yok,tamamen bitişik opsiyonunu seçmelisiniz çelik yapılarda üst sınırı 0.008 yerine 0.004 e göre kontrol eder kapa sabitinin 0.5 olması sebebiyle.diğer opsiyonu seçtiğiniz takdirde bunu birtakım testlerle ilgili otoriteye kanıtlamalısınız.

-göreli kat hatası almaya devam ederseniz düzensizlik raporlarından hatanın hangi çelik kolonda,yönde ve katta olduğunu bulabilir çelik kolonda üst profile çıkabilir,üst malzeme kullanabilir ya da hata bölgesindeki kolon yönlerini rijtliği zayıf olan yöne(hata yönüne) doğru döndürebilirsiniz.

kolay gelsin,iyi çalışmalar dilerim.

Teşekkürler ancak
Dediğiniz gibi yaptığımda da raporda çıkan kalınlık yetersiz hatasını kaldıramıyorum maalesef.

Teşekkürler ancak
Dediğiniz gibi yaptığımda da raporda çıkan kalınlık yetersiz hatasını kaldıramıyorum maalesef.
Rica ederim. o zaman aklıma gelen diğer yol olan radye temeli ve radye kenarlarını, mümkünse mimariden kalan çizgileri silip radye temeli yeniden modellemeyi deneyebilirsiniz ki elbette bunu yaptıktan sonra merdiven mesnetlenme koşullarının da doğruluğunu teyit ediniz.

Radye temel ayarlarında "Kalınlık kontrolü için temiz açıklık değeri" hatalı
İki kolon arası maksimum açıklık mesafeniz y yönünde 850cm x yönünde 740 cm
Bu mesafeleri düzenleyerek tekrar analiz yapınız
1715761161005.png

İki yöndede "üstte + altta düz donatı" seçimini yapınız
1715761391264.png

Geri