V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Çelik Yangın Merdiveni

Merhaba herkese iyi çalışamalar dilerim. Yangın merdiveni projemde bazı sorunlarla karşılaştım. İdecad Statik Çelik Projelendirilmesinde çok tecrübem yok ama bu projeyi yardım alarak bitirmem gerekiyor. Karşılaştığım sorunları maddeler halinde yazıyorum ;
- Bu merdivenin etrafında kaplama olmayacağı için rüzgar yükünü nasıl gireceğimi bilmiyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir ?
- Yönetmeliğe göre kolon eklerini kolon-kiriş bağlantısından en az 1.2m uzakta yapmam gerekiyor ama projeye göre böyle bi bölge yok bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
- Kirişi kolon başlığına ve gövdeye bağlarken rijitleştirilmemiş alın levhalı 4 bulonlu birleşim kullandım ama gövdeye yapılan bağlantı bana sağlıklı gelmedi bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir ?
- Merdivenin etrafını koruma demiri olarak kutu profillerle tamamen döndüm ama bunların kolonlara bağlantısını yapamadım ve tüm yapının statik yapısını bozdu bir çok yere bakmama rağmen çözüm bulamadım
- Modelleme veya yükleme de hata yaptığımı düşünüyorum çünkü 5 katlı bi yangın merdiveni için çok büyük kesitler kullandım analize göre sağlayan en küçük profiller bunlar bu konuda projeyi inceleyip bana yardım ederseniz çok sevinirim.
- Bu yazdıklarımın dışında sorunlar görürseniz lütfen söyleyin.
Hepinize iyi çalışmalar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

1683529114060.png
modelinizi açınca buşekilde çaprazlar çıktı karşıma bunlar sıkıntılı.
rüzgar yüklerini elle hesaplayıp merdiven etrafına fiktif bir kaplama girerek üzerine etkite bilirsiniz
koruma demirlerinin statik olarak bir taşıyıcılığı olmayacağından kaldırarak analiz yapın daha sonra görsellik için eklersiniz.1683529299076.pngbirleşimlerde zayıf enkesite bu tarzda bir bağlantı ile bağlana bilirsiniz.
bu arada kesitleriniz fazlasıyla kurtarmış düşüre bilirsiniz bence
1683529909682.png

Cevabınız için teşekkür ederim. Çaprazları düzelttim kirişin gövdeye olan bağlantısını tam anlayamadım hazır komut ile mi yaptınız ? Kolonlarımın pmm oranları çok düşük çıkarken kirişlerimin çok yüksek geldi. Bende kolonun kirişten güçlü olma durumunu göz önüne alarak düşürmedim. Yüklerin etkimelerinde bi hata var mı emin olamadım ? Deformasyon görüntüsünü ekledim neden o bölgede ciddi bi deformasyonla karşılaşıyorum anlam veremedim ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız tekrardan çok sevinirim

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    156 KB · Görüntüleme: 20
1683531810711.png
modelinizde çaprazlar dahil kaldırdım herhangi bir uyarı yok sanırım çevreye tanımladığınız aşık kuşak benzeri elemanlar sebep oluyor bu hataya kaldırıp tekrar denemenizi tavsiye ederim

Geri