Çelik yapı, atölye projesi için yardıma ihtiyacım var (Birleşimler ile ilgili sorun yaşıyorum)

berogz

Yeni Üye
Değerli mühendis meslektaşlarım merhaba,
Çelik atölye projesi üzerinde çalışıyorum. Projeyi birleşimler olmadan genel hatları ile oluşturdum. Birleşimlere odaklanacağımız için aşık ve çaprazlar gibi yapı elemanlarını projeyi sadeleştirmek için kaldırdım.
Birleşimler üzerinde de denemeler yaptım fakat bağlantı noktalarında yamuk, istediğim gibi olmayan, yanlış elemanlar arasında oluşan birleşimler ile karşılaşıyorum. Açıkçası hangi noktalarda hangi birleşimler yapılır bu konuya da tam hakim değilim.
Bazı bağlantı noktalarında 6 elemanın birleşmesini sağlayacak mantıklı ve birbirinin içine geçmeyen birleşimler oluşturmam gerekiyor.
Sorunları çözdükçe konu altında projenin geldiği güncel durumu sizlerle paylaşacağım. Bu yüzden lütfen konudaki projenin son halini inceleyiniz.
Ekran görüntüsü ve görseller de paylaşabilirseniz işim çok kolaylaşır ve rahatça anlayabilirim.
Birleşimleri doğru yapmam ve gerekli kontrolleri sağlamam konuda sizlerden yardım rica ediyorum.
Projem üzerinde gerekli birleşimler için örnek oluşturup buraya yükleyebilirseniz inceleyip projenin devamını getirebilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Çelik atölye 3.cde
    3.1 MB · Görüntüleme: 4
  • Render2.png
    Render2.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
1- Çelik kirişleri bu şekilde baştan sona tek parça giremezsiniz. Çelik modelleme eğitimlerini izleyiniz hatta videolar ile aynı anda aynı yapıyı sizde oluşturunuz ki program mantığını anlayasınız. Bu eğitim videoları satın alma sonrası proje üretmeye başlamadan önce verilen eğitimlerdir.


1.png

2- Kolon başlıkları ile kirişler arasında moment aktaran olarak alın levhalı 4 bulonlu birleşimleri veya alın guse birleşimini kullanabilirsiniz.
moment aktaran.png

3- Merkezi çaprazların yerleşeceği kolonların zayıf eksenine denk gelen hatta kayma birleşimi olarak hesabı yapılan tek kayma levhalı birleşim, köşebentli birleşimi kullanabilirsiniz.

kayma.png
4- Birleşim modellerken programda yeni olduğunuz için öncelikle üst araç çubuğunda birleşimler sekmesine geçtikten sonra en sağta turuncu renkli yanan hızlı mod kutucuğuna bir defa tıklayınız, bu mod kapandıktan sonra kolon-kiriş birleşimleri için öne birleşimi seçin ardından önce kolonu sona kirişi seçin birleşiminiz tanımlanacaktır.

a.png
 
Geri
Üst