Çelik Yapı Göreli Kat Ötelemesi

Merhabalar,
İki katlı çiftlikte depo ve ofis amaçlı kullanılacak çelik yapıda göreli kat ötelemesi sorununu bir türlü çözemedim. Profiller değiştirilmeden nasıl çözebilirim? Analiz ayarlarında veya birleşim ayarlarında yaptığım hatalar nelerdir inceleyebilirseniz memnun olurum.
 

Ekli dosyalar

  • Çelik.cde
    1.3 MB · Görüntüleme: 28
öncelikle projenizde kar yükleri,ısı yükelri, rüzgar yükleri ve döşeme yükleri girilmemiş bu doğru bir yaklaşım değildir muhtemelen kesitlerinizin değişmesine sebep olacaktır. 2. olarak çapraz girmemişsiniz hiç ötelemeyi engellemede çaprazlar yardımcı olacaktır.
3.R Katsayınıza uygun şekilde modelleyin yapınızı yada R katsayısını yapınıza uygun seçmelisiniz.
4. Kolonların zayıf taraflarına bağlanırken guse birleşimi yerine kayma yada tek köşebentli birleşim yada rijitleştirilmiş alın levhalı birleşim kullana bilirsiniz. iyi çalışmalar dilerim.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Yükleri girmedim analiz yapmıştım göreli kat ötelemesi hatası alınca öncelikle onu çözmekle uğraştım ancak gireceğim onları. R katsayısını düzelttim. Modellemede bir hata var mı diye kafama takılmıştı asıl diğer kısımlara geçmemiştim. Sanırım modelleme olarak yani düğüm noktalarıdır vs. hatalı bir işlem yapmadığımı anlıyorum uyarılarınıza göre modellemeyi tamamlayacağım tekrar teşekkür ederim.
 
Geri
Üst