V11'i Online Satın Alın

Çift Donatı Gerekli ve Donatı Yetersiz Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nur08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nur08

Etkin Üye
Projede donatı yetersiz ve çift donatı gerekli uyarısı aldım. Döşeme kalınlığını değiştirdim, donatıları değiştirdim fakat düzelmedi aksine başka hatalar çıktı. Neden böyle oldu analiz ayarları ile alakalı bir durum mu?

Ekli dosyalar

Merhaba. Projeniz demo versiyon olduğu için açamadım. Ancak muhtemelen sorununuz betonarme hesap aksı tipi ile alakalı. Betonarme döşeme diyalog kutusu altında bulunan hesap aksı edit komutu ile döşeme aks tipini alt - üst düz donatı şeklinde değiştirirseniz muhtemelen sorununuz çözülecektir.

Projede donatı yetersiz ve çift donatı gerekli uyarısı aldım. Döşeme kalınlığını değiştirdim, donatıları değiştirdim fakat düzelmedi aksine başka hatalar çıktı. Neden böyle oldu analiz ayarları ile alakalı bir durum mu?
Projede döşeme ağ oluşturma sorunları var. Çift donatı hataları döşeme ağlarının doğru oluşturulamamasından kaynaklanıyor.
1640845101643.png

Döşeme ağlarının oluşturulamamasının sebepleri veri girişi ve tasarım hataları . Örneğin K059 ve K06 kirişleri P007 ve P009 perdelerine bağlanmıyor. K100 kirişi P009 a bağlanmıyor... Diğer bağlantılarınızı da gözden geçirmenizi öneririm.

1640847743013.png

Geri