V11'i Online Satın Alın

Çift etriye sorunu

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı sürekli temel kirişleri girdikten sonra sürekli temel parametrelerinden çift etriye için minimum b seçeneğine değeri giriyorum fakat sonrasında enine donatılarımda hala tek etriyeli kısımlar mevcut.sebebini merak ediyorum yardımlarınız için teşekkürler..

Ekli dosyalar

• MehmetDemirkoç.01.zip
    MehmetDemirkoç.01.zip
    960.6 KB · Görüntüleme: 136
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    61.5 KB · Görüntüleme: 4,790
  • Ekran Alıntısı2 PNG.PNG
    Ekran Alıntısı2 PNG.PNG
    15.4 KB · Görüntüleme: 4,790
Projenizde 70cm, 80cm ve 90cm genişliğinde temelleriniz var. Eğer hepsi tek etriyeli olsun istiyorsanız B=91cm girmelisiniz. Yok eğer hepsi çift etriyeli olsun istiyorsanız, örneğin B=65 girmelisiniz. Bunun haricinde eğer üç etriye olsun istiyorsanız (örneğin 90cm temel için) 45cm gibi bir değer girmelisiniz. Sanırım sorun çözülmüştür.

Deniyorum fakat düzelmiyor enine donatıların bazılarını hala tek etriyeli gösteriyor.acaba temel kesitiyle alakalı bir problemmi yoksa başka birşeydenmi kaynaklanıyor bilmiyorum.işin garip kısmı çizim alındığında çift etriyeli olarak gösteriyor.

emrahkoyuncu":3qqlp98m' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı sürekli temel kirişleri girdikten sonra sürekli temel parametrelerinden çift etriye için minimum b seçeneğine değeri giriyorum fakat sonrasında enine donatılarımda hala tek etriyeli kısımlar mevcut.sebebini merak ediyorum yardımlarınız için teşekkürler..
Merhaba,
Betonarme diyaloğunda bazı etriyelerde fi8/10 şeklinde yazması gösterimden kaynaklanan bir durum. Projenizde tüm sürekli temeller çift etriyeli olarak çizilmiş. Bir sorun görünmüyor.
İyi çalışmalar

MERHABALAR BİR SORU DA BEN SORABİLİR MİYİM? ASMOLEN DÖŞEMEDE 50X30 KİRİŞLERLE BİR YAPI ÇÖZÜMLEMESİ YAPIYORUM. BEN KİRİŞLERDE ÇİFT ETRİYE SEÇMEDİĞİM HALDE ANALİZ SONRASINDA ÇİFT ETRİYE OLARAK ÇÖZÜLMÜŞ GELİYOR. BUNU NASIL ENGELLEYEBİLİRİM. DÜZENLEMESİNİ NASIL YAPABİLİRİM ?
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

Erdoğan Boztaş":3lxgxlmc' Alıntı:
MERHABALAR BİR SORU DA BEN SORABİLİR MİYİM? ASMOLEN DÖŞEMEDE 50X30 KİRİŞLERLE BİR YAPI ÇÖZÜMLEMESİ YAPIYORUM. BEN KİRİŞLERDE ÇİFT ETRİYE SEÇMEDİĞİM HALDE ANALİZ SONRASINDA ÇİFT ETRİYE OLARAK ÇÖZÜLMÜŞ GELİYOR. BUNU NASIL ENGELLEYEBİLİRİM. DÜZENLEMESİNİ NASIL YAPABİLİRİM ?
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN
Merhaba
Betonarme/Parametreler/Kiriş Parametreleri diyaloğundan ""Çift etriye için min. B" değerini değiştiriniz.

Geri