V11'i Online Satın Alın

Çizim Sınırı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ssesli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssesli

Üye
Merhaba,

Hangi çizimi alırsam alayım,tüm ölçüler aks sınırlarında bitiyor. Öyle olunca temel planında ampatmanlar, kat planlarında çıkmalar ölçülendirmeye girmiyor. Elle tekrar ölçü girmek yerine ayarlardan bunu ayarlamnın bir yolu var mı?

Şöyle, kalıp planınında dış ölçüler aks sınırında bitiyor. Ana dış ölçülerde kapalı veya açık çıkmalarında ölçülerinin görünmesini istiyorum. Aşağıda bir resim koyuyorum.

Resim temel planına ait ve ana ölçülerde 50cm lik ampatmanın ölçüsü görünmüyor,aynı durum kalıp planlarındaki açık ve kapalı çıkmalarda da mevcut.

Ekli dosyalar

• ölçü.jpg
    ölçü.jpg
    53.3 KB · Görüntüleme: 3,981
Buraların da otomatik olarak ölçülendirilmesini istiyorsanız buralara aks tanımlayın. Tanımladığınız aksların etiketlerini (baloncuklarını) iptal edin. Böylelikle ölçülendirme otomatik yapılır. Hatta istemezseniz bu aksları daha sonra silebilirsiniz. (örneğin: temel aplikasyonda görünsün fakat kat planında görünmesin derseniz, temel aplikasyon çizimi alınca aksları silebilirsiniz)

Ekli dosyalar

• Screenshot 2015-07-25 17.53.34.png
    Screenshot 2015-07-25 17.53.34.png
    221.4 KB · Görüntüleme: 3,967
  • Screenshot 2015-07-25 17.52.53.png
    Screenshot 2015-07-25 17.52.53.png
    132.8 KB · Görüntüleme: 3,969
ssesli":ldwvs2f8' Alıntı:
Merhaba,

Hangi çizimi alırsam alayım,tüm ölçüler aks sınırlarında bitiyor.

Merhaba,

Önce, sağ klik/kontur hesapla yapın. Aks sınırı yetersizse, Değiştir/Obje edit/Aks/Ask sınırı komutunu kullanarak aks sınırını genişletin.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10.8 KB · Görüntüleme: 3,942
Hakan bey, Aks sınırı ile oynama yaptım fakat yine de çıkmaları öçlülendirmeye almıyor. NYILMAZ bey dediğiniz mantıklı ,Ben normalde çıkmaları kendim ölçülendirme yapıyorum. Bunula kıyaslayınca sizin sistem daha kolay gibi.

Teşekkürler

ssesli":14v3t1y8' Alıntı:
Hakan bey, Aks sınırı ile oynama yaptım fakat yine de çıkmaları öçlülendirmeye almıyor. NYILMAZ bey dediğiniz mantıklı ,Ben normalde çıkmaları kendim ölçülendirme yapıyorum. Bunula kıyaslayınca sizin sistem daha kolay gibi.

Teşekkürler

Merhaba,

Aks sınırı ayarlarını çıkmaların ölçülendirmesi için yazmadım zaten. Tali aks tanımlamak gerekiyor. Yazdığım konu aksların plandaki uzunluğu ile alakalıydı... Kesitin üstünde bitmesi durumu için...

ssesli":3icgqqr0' Alıntı:
O zmaan tali aks tanımlamaktan başka çare yok..

Tali aks bu durumlar için gereklidir. Ara ölçüler, çıkmalar için vb ölçü verilmesi durumlarında kullanmak için. 8 versiyonunda tali aks seçeneği programa eklendi. Bunu da not düşelim.

İyi çalışmalar.

Geri