V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Çizimlerde Birimleri değiştirme ihtiyacınız oluyor mu?

İhtiyacınız Oluyor mu?

• Evet ihtiyaç var

Kullanılan: 5 21.7%
  • Hayır ihtiyaç yok

Kullanılan: 18 78.3%

• Kullanılan toplam oy
    23
İhtiyaç var şeklinde yanıt verenler. için ekstra soru şu. Bizden uzunluklar mm olarak da istendi.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

O zaman ihtiyaç şu mu?
uzunluklar m cm mm seçeneği, kesitler cm mm seçenekleri mi olacak. Yani uzunluklar için ayrı kesit için ayrı opsiyonlar mı olacak.
Böyle bir ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.
ACI amerikan yönetmelik ekinde uzunluklar feet kesitler inch olarak veriliyor.

Birimleri değiştirme gereği hissetmiyorum ama kağıdı ekonomik kullanabilmek için çok uğraşıyorum. Bence buna da bir çözüm bulunmalı özalit masrafı çok arttı

Bizim bütün ölçülerimiz cm. , mm. çalışan da var ( mm. çalışanlar donatı aralığını da mm. isteyebilirler ) . Ölçülerin Cad programı ölçülendirme objesi olarak gelmesinde lisans vs gibi bir sıkıntı mı var?

Lisans sıkıntısı yok. Oyle yaptık zamanında 30 sene önce. Bizim yıllar önce hallettiğimiz mevzuları şimdi bilinden o amerikan menşeli program henüz yapmaya başladı. O yaptıkları da Türkiye'de işe yaramaz.

bir de betonarme ile çelik çizimleri aynı paftaya yerleşimi yaptığımızda yazı puntolarında problem yaşıyoruz. Betonarmedeki puntoları kullansak nasıl olur.

bir de betonarme ile çelik çizimleri aynı paftaya yerleşimi yaptığımızda yazı puntolarında problem yaşıyoruz. Betonarmedeki puntoları kullansak nasıl olur.
Çizimleri birleştirdiğinizde nasıl bir sorun yaşadığınızı anlamadık. Çizimleri birleştirdiğiniz bir örnek ekleyip, sorunu detaylandırır mısınız?

Birimlerle ilgili çok sıkıntım olmadı bu zamana kadar. Ama yük girerken veya merdiven oluştururken rıht yüksekliklerini tek tek çarpıp giriyoruz mesela o veri girişi yaptığımız kısımlara dört işlem yapacak bir özellik gelirse iyi olur .

Geri