V11'i Online Satın Alın

Çizimleri alırken yazılar iç içe giriyor

Veysel YILMAZ

Yeni Üye
proje tamamlandıktan sonra oluşturduğumuz temel aplikasyon planı - kalıp aplikasyon planı - temel açılımı - kiriş açılımı vb. gibi çizimleri alırken yazılar hep iç içe giriyor ve inşaatta usta bu yazıları okumakta zorlanıyor. bu sebepten dolayı bu karışık ve iç içe girmiş yazıları ben kendim obje patlatma ile düzeltiyorum dolayısıyla çok uzun sürüyor bu durumu yaşayan var mı veya bunun çözümünü bilen bir abim yardımcı olabilir mi?

Re: PROJE APLİKASYONLARI VE ÇİZİMLERİNDEKİ YAZILAR

Tüm çizimlerinizde bu şekilde bir karşılık oluyorsa Yazı boyutlarını default değerlerden daha büyük değerler büyük olarak düzenlemiş olabilirsiniz. Proje dosyasını eklerseniz inceleriz.
İyi çalışmalar

çıktıda ekteki gibi oluyor acaba ayarlarından mı

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    221.4 KB · Görüntüleme: 1,073

Veysel YILMAZ":247kj9rw' Alıntı:
proje tamamlandıktan sonra oluşturduğumuz temel aplikasyon planı - kalıp aplikasyon planı - temel açılımı - kiriş açılımı vb. gibi çizimleri alırken yazılar hep iç içe giriyor ve inşaatta usta bu yazıları okumakta zorlanıyor. bu sebepten dolayı bu karışık ve iç içe girmiş yazıları ben kendim obje patlatma ile düzeltiyorum dolayısıyla çok uzun sürüyor bu durumu yaşayan var mı veya bunun çözümünü bilen bir abim yardımcı olabilir mi?

-Eklediğiniz kalıp planı resminde döşeme alanları küçük olduğu için yazıların bu şekilde yazılması normal görünüyor. Bu tür durumlarda Objeleri patlamadan "Hızlı Taşı" komutu ile yazıları seçip, taşıyabilirsiniz.

İlk mesajınızda bütün çizimlerin yazılarının iç içe girdiğini yazmıştınız. Proje dosyanızı eklerseniz, diğer çizimlerdeki durumu kontrol edebiliriz.

dosya boyutu buyuk olduğu için gönderemiyorum e mail adresı verır isenız gondereyım

Eklediğiniz projede genel olarak çizimlerdeki yazılarda bir karışıklık görünmüyor.

Obje boyutlarının küçüklüğü nedeniyle oluşan durumlar için bir önceki mesajımda belirttiğim gibi "Hızlı Taşı" komutu ile objeleri patlatmadan düzenleme yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• kiriş_açılım.png
    kiriş_açılım.png
    22.7 KB · Görüntüleme: 1,017
Levent Özpak":1ivposo7' Alıntı:
Eklediğiniz projede genel olarak çizimlerdeki yazılarda bir karışıklık görünmüyor.

Obje boyutlarının küçüklüğü nedeniyle oluşan durumlar için bir önceki mesajımda belirttiğim gibi "Hızlı Taşı" komutu ile objeleri patlatmadan düzenleme yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar
burda zaten sıkıntı vermiyor kalıp donatı planında sıkıntı verıyor genel olarak

Veysel YILMAZ":yctsjp16' Alıntı:
- Bu tür durumlarda Objeleri patlamadan "Hızlı Taşı" komutu ile yazıları seçip, taşıyabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Levent Özpak":25huykjn' Alıntı:
Veysel YILMAZ":25huykjn' Alıntı:
- Bu tür durumlarda Objeleri patlamadan "Hızlı Taşı" komutu ile yazıları seçip, taşıyabilirsiniz.
İyi çalışmalar
zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim size de iyi çalışmalar

Geri