V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Çok Modlu Performans analizi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enskskn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhana performans analizini sabit tek modlu olarak yaptığımda binada kütle katılım yetersizliği ve burulma yetersizliği çıkıyor. Ayrıca tek bir kiriş gevrek çıkıyor. Performans analizi için çok modlu itme yöntemine mi geçmem gerekiyor. Yanlış yapmış olduğum veya atladığım birşey var mı modelimi inceleyebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-27 132047.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-27 132047.png
    65.9 KB · Görüntüleme: 13
  • hanaybasi_performans.cde
    hanaybasi_performans.cde
    4.6 MB · Görüntüleme: 2
Merhana performans analizini sabit tek modlu olarak yaptığımda binada kütle katılım yetersizliği ve burulma yetersizliği çıkıyor. Ayrıca tek bir kiriş gevrek çıkıyor. Performans analizi için çok modlu itme yöntemine mi geçmem gerekiyor. Yanlış yapmış olduğum veya atladığım birşey var mı modelimi inceleyebilir misiniz?
Merhaba.

Modelinize biraz baktım. Binada merdiven varsa yırtık etrafındaki elemanlarda merdiven yükleri göremedim (Performans analizlerinde merdiven modeli yapmayınız. Rijit diyafram kabulüne göre hesap yaptığı için merdivenler yük olarak modele girilmeli.). Asansör varsa asansör yükü göremedim (Ben şahsen asansörün bağlı olduğu döşemeye frenleme etkileri ile asansör ağırlığının 2.5 katı kadar çizgisel yük veriyorum). P02, P04 ve P05 perdelerine grup perde ataması yapılmamış (Bu durum performans analizlerini etkiler mi bilemedim). Donatı sınıfı S420. Kirişlerde kanca olmasa da performans analiz kısmından 90 derecelik etriye sıklaştırması seçilebilir (Bu durum tbdy2018'deki bölüm 5'te anlatılan sargılı ve sargısız beton ile dayanımlarını etkiler). Burulma düzensizliği katsayısı 1.99 çıkmış. Bu durum binanın geometrisine ve taşıyıcı sisteme bağlıdır. Bu durumu düzeltebilecek bir durum gözükmüyor. Kütle katılım oranı için yapı dinamiği ders notlarına bakmanıza öneririm. Arada çok fark yok gibi. Büyük ihtimal bu bina için tasarım gözetmeni (tgua) denetiminde arsa yöntemiyle analizler yapılacak. İyi çalışmalar dilerim.

Geri