V11'i Online Satın Alın

Ölçek ayarları hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan actombo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

actombo

Tanınmış Üye
Öncelikle merhaba takradan

kalıp planımda kolonlar birbirne çok yakın olmamasına rağmen(
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
), kolon aplikasyon planında kolonlar birbirine çok yakın ve bazı yerlerde üst üste gözüküyor. fotğraftaki gibi
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

bu sıkıntıyı nasıl giderebilirm

Merhaba,

Kolon aplikasyonda aks sistemi 1/50 ölçekte hazırlanırken, kolonlar 2.5 kat büyütülerek, 1/20 ölçek olarak hazırlanırlar. Büyük kolonlar büyüme yönlerine göre diğer kolona denk gelebilmektedir. Öncelikle kolonların büyüme sınırlarının kontrol ediniz.

Bazı projeciler kolonları 2 kat, 1/25 ölçeğe göre alabilmektedir. Kolon aplikasyon almadan önce çıkan ayarlarda kolonların ölçeğini değiştirebilirsiniz.

Alternatif olarak kolonu seçerek kolon ayarlarında bulunan "Aplikasyonda daima dışarıda detaylandır" seçeneğini işaretli bırakabilirsiniz. Eklendiğiniz resme göre solda bulunan büyük kolon...

Bu işlemden sonra , kolon aplikasyon aldığınızda o kolon 1/50 ölçekte, detay verilmeden çizilir, detayı ise dışarıda 1/20 olarak çizilir. Kolon büyütülmeyeceği için diğer kolonun üstüne denk gelmez.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    42.1 KB · Görüntüleme: 2,737
Selam,

Benime nacizane bir tavsiyem olacak. Kolon aplikasyon planında kolon düğüm noktasını gösterir bir ibare olsa kafa karışıklığını ortadan kaldırabilir. Ben bunu elle çiziyorum ama aslında program otomatik atsa fena olmaz.

Kolon aplikasyonda böyle bir şeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer Ayarlar/genel Ayarlar/Genel ayarlar sekmesinde / Kolon Akslarını göster kutucuğunu işaretlerseniz kolonları nereye ve ne şekilde büyüyeceği ile ilgili daha net görüntü elde edersiniz. Böylece Aplikasyon planında da nasıl şişeceğini anlayabilirsiniz.

NYILMAZ":1bgogojs' Alıntı:
Kolon aplikasyonda böyle bir şeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer Ayarlar/genel Ayarlar/Genel ayarlar sekmesinde / Kolon Akslarını göster kutucuğunu işaretlerseniz kolonları nereye ve ne şekilde büyüyeceği ile ilgili daha net görüntü elde edersiniz. Böylece Aplikasyon planında da nasıl şişeceğini anlayabilirsiniz.
size de teşekkür ederim

Geri