Örnek ideCAD Render çalışmaları

Bu çalışmaların kaynak dosyası varmı. İncelemeye açabilir misiniz. Programı daha yakından tanıma şansı elde etmiş oluruz.
 
Sn. Parduks,

aşağıdaki rar dosyası içinde "REN" dosyası ve projede kullanılan dokular yer almaktadır. Ren dosyasını ideCAD Render'da açtıktan sonra, perspektif penceresini tıklayıp mouse'un sağ tuşuna basın. Açılan menüden görüntü değiştir-kamera-1'i seçin. Böylece perspektife, örnek render'la aynı açıdan bakmış olacaksınız. Tel çerçeve görüntüyü materyalli görmek için en üstteki toolbar'ın sağdan en sonuncu ikonunu tıklayın (dokulu görüntü ikonu). Çalışma ekranının sağ altındaki materyal listesinde soru işaretli materyaller göreceksiniz. Herhangi birini çift tıklayarak açılan materyal editöründen doku 1'i tıklayın. Burada dizin değiştir'i tıklayarak hedef dizin olarak ekteki dokuları kopyaladığınız dizini gösterin. Tüm materyallerdeki soru işareti kalkacak ve perspektif görüntü dokulu olarak görünecektir. Render almak için render komutuna girin. Açılan render ayarları diyaloğunda arka plan için bir resim seçin. Örnek renderda fon2.bmp kullanılmıştır. Mevcut ayarlarla render aldığınızda ekteki resimle aynı sonucu elde edeceksiniz. Işık ve materyal ayarlarını değiştirerek program üzerinde pratik yapabilir ve farklı sonuçlar alabilirsiniz. Umarım paylaşım faydalı olmuştur...

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


salon-render1.jpg
 
Teşekkürler, elbette faydalı olacaktır. Bu tip kanaatimce biraz uzun soluklu çalışmaları sadece denemek için yapmak biraz zor benim için. Yapılmış bir çalışmayı yakından incelemek daha iyi.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
 
BU PROJENİN BOYUTU YAKLAŞIK 140 MB. BU SIKINTI İNSANI ÇOK YORUYOR ÇİZİM VE RENDER AŞAMASINDA.KÜTÜPHANEYİ AÇMAYA ELİM VARMIYOR. ÜSTELİK BİR ÇOK PEYZAJI DA PHOTOSHOP LA EKLEDİM :shock:
<img src="http://byfiles.storage.live.com/y1pZbroFsX3xB7tVyB6BV0QAaN6TTmkMcpzBT8YHv4YsgqfnB9Q8cfrGU-v9oGdQYkh"></img>
 
SCETCHER":2z1kdlxt' Alıntı:
BU PROJENİN BOYUTU YAKLAŞIK 140 MB. BU SIKINTI İNSANI ÇOK YORUYOR ÇİZİM VE RENDER AŞAMASINDA.KÜTÜPHANEYİ AÇMAYA ELİM VARMIYOR. ÜSTELİK BİR ÇOK PEYZAJI DA PHOTOSHOP LA EKLEDİM :shock:
<img src="http://byfiles.storage.live.com/y1pZbroFsX3xB7tVyB6BV0QAaN6TTmkMcpzBT8YHv4YsgqfnB9Q8cfrGU-v9oGdQYkh"></img>

RESİM NEDEN GÖRÜNMÜYOOOO? :roll:
 
Sn SCETCHER,
Img ikonuna basıp adresi
şeklinde yazdığınızda resim görünecektir. Eklediğiniz resmi bu şekilde düzenliyorum.
Çalışmanızı gayet başarılı buldum. Elinize, emeğinize sağlık.... ideCAD'le hazırladığınız diğer çalışmalarınızı da burada bizimle paylaşırsanız seviniriz.

y1pZbroFsX3xB7tVyB6BV0QAaN6TTmkMcpzBT8YHv4YsgqfnB9Q8cfrGU-v9oGdQYkh
 
Teşekür ederim Arzu Hanım. Sizin çalışmalarınızın yanında gölgede kalıyor. Henüz 3D ye yeterince agırlık veremiyorum. Mimari ve statikten zaman bulamıyorum. Birde asıl sıkıntı kütüphane. hem yeterli kütüphane arşivine sahip değilim hemde çok agırlaştırıyor pc yi. Photoshopta da ''0'' hatayla çalışacak kadar iyi değilim. İnşallah yeni projelerimde daha iyi görüntüler çıkarmayı başaracağım. Sizin başka yapmış oldugunuz çalışmalar varmı.
y1pXYVetEzoSPZm1qse5FSY44HfPqsnMwH97C7hDtWUF9xDqGZyQTK9-tr2UIqydvFf

y1pczdi9siK7J8jtUtVGdnOCS0-sWX-4zpJRTHk9fqosnfYRySCsPU8xQAEMuCHbjzF

y1pUdtV59k823NTJ5jduLit6MVdYP55sVMDHlFOSD4WAGiT7RfEEIXmJam2_YNiZYF4

y1pexos23259xeYAftUo8XFvy5daA7y7yjX6Zp7xzFXGYTKCRhOBbzOhBHwYgWI4SFL

y1pdHYTkBXojZ9vOCnZLXScgQ8YGCU3dMRkLiUeYYoZsEbc3s_w3eZAyhCBiwqg-OGX

y1pKtMM0eS7mM9BgFJ90apcn3GbOIsbLsoSaLiW0fLYy5ff8OuVBCgWPFC1I-13h7Vp

y1pp1UadVRG-dAZnMVGb9DpVyI8gkrqzDEyC-Sg0Bj_5SMM9jDbYDPIWlBvfUbnNLLl

y1pNQiTseZQZP5Qm1jQW0sJXqbEuz4zp2019rpxZ0GFZsVLJa9h8Wt3TsDXtjbR8QzW

y1p1s5Rm2bZAMZ5O1os00qq4HfS1mL2rjtILzDwSqTRx1hQ0gHXE2B6x4yonY-kUYuP
 
yine görünmüyooooo :cry:

myspace den alıntı olmasından kaynaklanmaz sanırım bu problem?
 
Sn Sketcher, imajlarınızı düzenledim.
Problem forumun
Kod:
[img]...[/img]
tag'leri arasına bir de html kodu yazmanızdan çıkıyor, <img src= kısımlarını hiç yazmayın, direkt http ile başlayan kısmını yazın sadece.
Render'larınız çok başarılı.
 
TEŞEKÜR EDİYORUM ARZU HANIM. DEDİĞİNİZ OLAYI DA YAPMIŞTIM AMA SANIRIM BİRAZ ZAMAN GEÇMESİ GEREKİYOR GÖRÜNMESİ İÇİN BEN HEMEN DÜZENLEDİM GÖRÜNMÜYOR DİYE :))
ÜZERİNDE ÇALIŞTIGIM BİR RPOJE DAHA VAR ONA DAHA ÇOK AGIRLIK VERECEĞİM. 3 DS OBJELERİ İMPORT EDİP BİRAZ KÜTÜPHANE YAPTIM BAKALIM YENİ PROJEDE KULLANABİLİRSEM BOYUTLARDAN DOLAYI SIKINTI VERECEK AMA YAPMAYA ÇALIŞACAGIM...
İDE MAX GELİYOR ...
 
BİRDE İDECAD DE ÇİZİLEN PROJELERİ 3DS İLE RENDER ALABİLİYORUZ SANIRIM HİÇ DENEMEDİM AMA FORMAT PAYLAŞIMI VAR MATERYALLERİ GÖRMEZ ONU DA TANITMAK GEREKİYOR
 
Sn. Scetcher / Sn. Wolqi,
paylaşımlarınız görünmediği için yapılacak işlemleri adım adım yazmak istedim.
Öncelikle eklenti yüklemesi'nden dosya adını browse edeceksiniz. (bmp uzantılılar alınmıyor jpg yaparak alın.)
Sonra dosya ekle'yi tıklayacaksınız. Son olarak satır içine yerleştir'i tıklayacaksınız. Üstte örneğin,
[attehment=0]ANTIKAGR.jpg[/attechment] şeklinde link görünecek. Üstteki ikonlardan img'ı tıklayın. linki
attechment]
olacak şekilde düzenleyin. Önizlemeyi tıklayın.Bu adımlar doğru yapıldıysa önizlemede resim görünecektir. Ardından gönder'i tıklayarak gönderebilirsiniz.
Saygılarımla
 
Geri
Üst