V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Örnek Otopark Projesi

HERKESE MERHABA..
ÖRNEK OTOPARK STATİK VE MİMARİ PROJESİNE İHTİYACIM VAR ÇOK ACİL,PROJEYE BAŞLAYACAĞIM DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN YERLER OLABİLİR ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ ANLAMINDA ELİMDE BİR PROJE OLMASI İYİ OLUR,,ELİNDE OTOPARK PROJESİ OLAN VARSA PAYLAŞABİLİR Mİ ACABA
TEŞEKKÜRLER

Re: ÖRNEK OTOPARK PROJESİ

Merhaba Serkan bey,

çok acil demişsiniz ve aradan 11 gün geçmiş, hala desteğe ihtiyacınız varsa, bilgi paylaşımı yapabilirim.

G.KÖSE

ewet sevinirim projeye 2 hafta içerisinde başlayacağım daha önce hiç çizmedim dikkat edilecek noktalar şartnameler vb konularda eksiğim var örnek bi proje olsa çok iyi olur

Sn meslektaşım,

Katlı otoparkın diğer klasik b.arme sistemlerden tek farkı, araç trafiği için, katlara biri çıkış, diğeri iniş için 2 eğimli rampa ile çıkılması,
bunun içinde, farklı kotlarda egimli kiriş ve bunlara bağlı döşemeleri modellemekten ibaret.

İdestatik ile de rahatlıkla bu datayı oluşturabilirsiniz.

Örnek projeye gelince, email adresinizi yazarsanız size özel görsel ve cizimleri göndermem daha uygun olur, (çünkü, ide dışında kullandığım diğer programlardan birisi ile oldugundan burada paylaşmam hiçde etik olmaz)

Selam ve sevgilerimle.

G.KÖSE

İdestatik ekibini, kutluyorum!

yukarıda bahse konu eğimli rampayı denemek için basit bir data girişi yaptığımda, kirişleri egimli olarak oluşturduktan sonra, döşeme girdiğimde:

planda döşemeyi girdim, kotlarını ayarlamak için hamle yaptığımda 3d pencerede döşemenin otomatik olarak kiriş kotlarına uygun olarak yerleştiğini gördüm. Ne diyeyim, İsmail bey ve ekibine helal olsun!!!

G.KÖSE

Sayın Köse
Siz hala dedenizin programını mı kullanıyorsunuz? :)
Sayın serkankarsdag44
bir otopark projesinde en önemli hususlardan biri de araç yerleşimi ve manevrasıdır. buna bağlı olarak kolon yerleşimi onem kazanır. tabi aslında size tecrübeli mimar arkadaşların cevap vermesi daha dogru olur. gersi hesap kitap. bir kaç otopark yaptım ama büyük sayılmaz. kolonlar arası eşit olmayan bir mesafe sözkonusu. manevra için.
sevgilerimle...

sn KÖSE
[email protected] mail adresim örnek projeleriniz idecad veya autocad ortamında olabilirse işimi daha rahat görürüm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler projeye başladığımda size ihtiyacım olabilir tekrardan

sn NYILMAZ size de teşekkür ederim yalnız proje şahsa ait değil bi kurum adına yapılacağı için irdelemek zorundayım örnek proje ihtiyacım bu noktada gerekli

Geri