V11'i Online Satın Alın

Üç metre uzunluğunda konsol kiriş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan H.YILDIZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

Ekteki projede K25 Ve K28 kirişlerini 3.1 metre konsol olarak çözmek mümkün müdür ? ( Proje B+Z+5 Kat dosya boyutu çok büyük diye ara katları sildim )
Çıkmaların ucundaki kirişleri konstrüktif olarak eklemek daha mı doğru olur ?

Merdiven ve asansör döşemesini henüz eklemedim

Yorumlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Nervürler konsola doğru ise konsol ucundaki kirişlere gerek yok. Gereksiz yere yük olur. Bu seferde konsol yükü 0,5 t/m2 alman gerekecek. Bahsettiğin kirişleri A ve G akslarına kadar atabilirsin. Gerisini nervürler ile yaparsın. D20 ve D21 in nervür yönlerini değiştir. K29 ve K30 iptal. Böylelikle konsol kirişlere ve K50 kirişine yük gelmez. Kısa kirişler yük alacağı için metrajların azalır. 32 cm yüksekliği denemiş miydin? K3 ve K4 kirişlerine de gerek yok. Onların yerine nervür dön. Konsol ucunda duvar yükü varsa, duvar yükünü kirişe ver. Mesela K39'a ver. D1 ve D2 konsol sürekliliği sağlamak mümkün değil öyle kalacak. 30/36 yerine en azından 45-50/36 gibi kiriş atabilirsin. Yastık kiriş olduğu için dik kiriş genişliği az gelir. Konsol yükü taşıyan kirişleri en az 70/36 yap. Donatılarda sıkışma olur. 32 cm yüksekliği bir dene. 15 olmazsa 25 e kadar yolu var.
Daha önce otel projeleri yapılan yerde çalıştım. Kolonlar en az 60/80 idi. 3-5 m arasında konsolları çok yaptık. 2m kapalı konsol+2m açık konsol ya da 1.5m kapalı konsol+1.5m açık konsol vb. bir şekilde yaptık. Kapalı konsol kirişlerde konsol kirişler 60/50-60, onların uçlarına da 30-40/50-60 kirişler yaptık. Böylelikle kendi içinde konsol sürekli oldu. Sehim sorunları da yaşanmadı. Açıklıklar 6,5 m den fazla olduğu için nervür yüksekliği en az 40 cm idi. 10 m açıklıklar da ise nervür yüksekliği ve genişliği ne kurtarırsa, dolgu olarak köpük, nervürlerin arası 1 m, beton 10 cm. Önemli olan süreklilik.

Merhabalar
Projenin son halini ekledim; tek konsol nervürde donatıları hesaplamıyor tarzında bir şey okumuştum yeni versiyonda da hesaplamıyor mu onu soracaktım ?
Üç metre konsol için bu çözüm yeterli olur mu ?

bymhndis:34oyo659' Alıntı:
Merhabalar
Projenin son halini ekledim; tek konsol nervürde donatıları hesaplamıyor tarzında bir şey okumuştum yeni versiyonda da hesaplamıyor mu onu soracaktım ?
Üç metre konsol için bu çözüm yeterli olur mu ?

Merhaba,
Ver 8.61 sürümünde de Konsol döşeme tek nervür veya kaset döşeme olarak dizayn edilemez. Aşağıdaki linkte konu hakkında detaylı bilgi verilmektedir.
Projenizde bu durumda olan konsol nervürlü döşeme göremedim.
Not: Merdiven kolları kirişlere bağlanmamış görünüyor. (Merdiven yükseklikleri kat yükseklikleri ile uyumlu değil.)

Geri