V11'i Online Satın Alın

Üst üste döşemeler sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkrts88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mkrts88

Tanınmış Üye
üst üste döşeme var diyor arıyorum bulamıyorum
sırf bu yüzden tüm döşemeleri de sildim ama yine de aynı hatayı veriyor

Ekli dosyalar

• vg-üü-döşeme.cde
    vg-üü-döşeme.cde
    1.3 MB · Görüntüleme: 449
  • screenshot.34.jpg
    screenshot.34.jpg
    479.6 KB · Görüntüleme: 3,608
  • screenshot.38.jpg
    screenshot.38.jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 3,606
Merhaba

Hata duvarlardan meydana gelmekte.
Duvarları silin tekrar girin veya kiriş üzerine duvar yükü verin.

Ünver ÖZCAN

mkrts88":2hpabdno' Alıntı:
üst üste döşeme var diyor arıyorum bulamıyorum
sırf bu yüzden tüm döşemeleri de sildim ama yine de aynı hatayı veriyor

Merhaba,

1. Mesaj döşemelerden değil duvarlardan kaynaklanmakta. Duvarların isimleri D ile başladığından mesajın, döşeme için verildiğini düşündünüz sanırım.

2. Mesajda verilen objeleri incelediğinizde duvarların üst üste girildiğini görebilirsiniz. Mimari plana geçin. Geometri kontrolünde verilen üst üste objeler mesajını çift tıkladığınızda program duvar objelerine yakınlaşmaktadır. Hangi objelerin üst üste girildiğini böylelikle görebilirsiniz.
Ekteki ekran görüntüsünde bakarsak D13 ile D35 duvarları üst üste girilmiş. Gerçekten duvarlar incelendiğinde D13 duvarının D35 duvarının başlangıç noktasına kadar çizildiğini halbuki D35 duvarı, D13'ün bitiş noktasından başlaması gerektiğini görebilirsiniz. Uç noktası taşıma ile düzelteme yapabilirsiniz.

3. Benzer işlemi diğer duvarlar için yapın. D22'in bitiş noktası D24'ün başlangıç noktası olacak. Halbuki duvarlar üste gelmiş. Uç noktası taşı ile durumu görebilirsiniz. D22'in sağ ucunu D24'ün sol ucuna getirin.

Bu işlemlerden sonra üst üste obje mesajı giderilecektir. Düzeltilmiş proje ektedir. (vg_üü.cde)

mkrts88":2hpabdno' Alıntı:
İdecad de duvar girmeyeceğiz mi artık şimdi?
ideCAD'de elbette duvar girebilirsiniz.
Duvar girme olanağı programın en önemli özelliklerinden biridir.
Geometri kontrolü ile program sizi hatalı girdiğiniz duvarları düzelterek doğru veri girişi yapmanız için uyarmıştır.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    103.6 KB · Görüntüleme: 3,451
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    96 KB · Görüntüleme: 3,450
  • vg_üü.cde
    vg_üü.cde
    1.3 MB · Görüntüleme: 431
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    144 KB · Görüntüleme: 3,450
Teşekkürler Hakan Bey
aceleden bakamamıştım mimari plana geçmem gerektiğini düşünümüştüm ama acelem vardı
ama öğrendim bundan sonra daha dikkatli olacağım açıkçası duvarların üst üste gelmesini önemsemiyordum

Şöyle bir optimizasyon yapılabilir mi ?

üst üste gelen duvarları tek duvar olarak kabul etsin program ? özellikle köşelerde birleşen duvarların 10 cm lik kısmı üst üste gelebiliyor gelmesin diye özel uğraşmak lazım bundan sonra uğraşacağım fakat program bunu optimize ederse extra güzellik olur kanaatindeyim

Geri