Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Üst yapı etkileşimli çözümde temel donatılarında büyük değişiklikler

merhabalar,
Ze Zemin sınıfına sahip projem var. Her ikisinde de birçok yere perde koymama rağmen göreli kat ötelemesi hatasını gideremedim. İdecad yetkililerine talep oluşturduğumda lamda değerlerimin yüksek olduğundan dolayı dış kenarlara her iki yöndede perde koyarak göreli kat ötelemesini azaltma durumu olduğunu söylediler. Birde zemin sınıfı kötü olan yerlerde üst yapı etkileşimsiz analiz göreli kat ötelemesine fayda sağlar fakat temel tesirleri artacağından donatılarınız fazla çıkar dendi.
Üst yapı etkileşimsiz analizlerimde göreli kat ötelemesini giderdim fakat bu seferde denildiği gibi temel donatıları çok afaki bir boyuta geçti.
Temel üst yapı etkileşimsiz analizde temel donatılarını daha ekonomik bir duruma getirmenin yolu var mıdır? Her iki projemde de aynı problemi yaşamaktayım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay gelsin..
 

Ekli dosyalar

Oguzhan bey merhaba,
ze sınıfı zeminlerde yaşadığınız problem normal, üst yapı ile boğuşmak yerine, altyapıda zemin iyileştirmesi yaparak üst yapıyı rahatlatmak daha kolay olabilir,
 
Katılıyorum size enjeksiyon var fakat son depremden sonra enjeksiyon sonrasında zemin sınıfı değiştirmiyor geoteknikçiler.
 
gördüm fakat Asansör kaidesi ve merdiven evine kopyalandığında o hataları veriyor. Dikkat ederseniz 3d olarak baktığınızda kotlarda hata yok
 
Geri
Üst