Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

ÜSTYAPI ETKİLEŞİMLİ ÇÖZÜM

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan engcivil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

engcivil

Yeni Üye
YARIM BODRUMLU PROJEDE KADEMELİ SÜREKLİ TEMEL YAPMAK İSTİYORUM FAKAT ÜSTYAPI ETKLEŞİMLİ ÇÖZÜM YAPTIĞIMDA PERDELERDE VE KOLONLARDA PROBLEM VERİYOR. PROJEYLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

-P103-P104 panelleri altında girilen sürekli temel panelle aynı doğrultuda olmalı.
-Bodrum katta Kat yüksekliği 250 cm. Ancak 7 aksının sağ tarafında kalan kolonlara 300 cm kot verilmiş. 7 aksının sağ tarafındaki kolonlar bodrum katta tanımlanmamlı. Ayrıca temellerde zemin katta tanımlanmalı.
-Bodrum katta S11-s16 kolonları arasındaki perdenin ve buna bağlanan perdenin aynı düğüm noktasından bağlanması önerilir.(Temeller de bu düğüm noktasına bağlanmalı.)
-4.kattaki BAP isimli panelin üzerine 5. katta kolon objesi giilmiş. Panel üzerine kolon girilmez. Bunun yerine aynı boyutta panel objesi girilebilir.
-Bodrum çevre perdelerinin kabuk olarak modellenmesi önerilir.

İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

Öncelikle cvbınız için çok teşekkür ederim. Zemin katta tanımlanan sürekli temellerin bodrumdan çıkan kolonlarla bağlantılarında sürekli temelin kalınlığını ve yüksekliğini artımama rağmen bi çözüme ulaşamadım. Acaba nerde yanlış yapıyorum
 

Ekli dosyalar

Temel kirişlerindeki As(-) uyarısı etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Daha büyük etriye çapı seçerek veya temel yüksekliği arttırılarak sorun çözülebilir. Zemin gerilmesi sorununu aşmak için temel genişliğini arttırmak yerine ampatman verilebilir.
Not: Proje bir önceki mesajda belirttiğim panelin üzerine kolon oturtulması ile ilgili sorun düzeltilmemiş.
Levent Özpak":1s6g8k67' Alıntı:
-4.kattaki BAP isimli panelin üzerine 5. katta kolon objesi giilmiş. Panel üzerine kolon girilmez. Bunun yerine aynı boyutta panel objesi girilebilir.
Temel dışında bazı kirişlerde sehim sorunu, bazı kolonlarda da B ve M sorunu bulunuyor. Bilginize....
 
Geri
Üst